To arrangementer på letforståeligt italiensk: Foredrag om Napoli og noget om at forbedre udtalen vha italiensk RAP MUSIK!

I forbindelse med Foreningens “Italienske uge” i ugen, 6. – 10. august inviteres de italiensk-interesserede medlemmer, deres gæster og andre interesserede til to aktiviteter:

Mandag den 6. august kl. 19.00: Foredrag  på lettere og forståeligt italiensk om NAPOLI v/ MariaRosaria Liuzzu, napolitanerinde og gennem mange år underviser ved de italienske uger. Efter en ‘barselsorlov’ på ca. 17 år er hun nu tilbage i Aarhus igen og har det lille barn –  som nu i mellemtiden er blevet to meter høj – med til Aarhus.

MariaRosaria er vant til at tale et letforståeligt italiensk og har i 20 år kun beskæftiget sig med undervisning i italiensk på en af Italiens bedste sprogskoler, Centro di Lingua e Cultura Italiana i Napoli.

 

Onsdag den 8. august, kl. 19.00: Event ved Laura Marelli, som kommer op fra Milano og underviser i forbedring af udtalen af italiensk. Det gør hun på enestående, fantastisk og sjov måde ved hjælp af italienske RAP-MUSIK!  Laura havde et tilsvarende kursus i Aarhus i det tidlige forår i år. De begejstrede tilhørere har opfordret Foreningen til at invitere hende. DET BLIVER SJOVT OG GODT!

Lær-Italiensk med rap metoden giver:

– Større ordforråd

– Tydeligere udtale

– Bedre læsefærdigheder og lytteforståelse

– Fornyet motivation og sammenhold gennem sjov indlæring

Rappere udtaler ordene som de bliver sagt i daglig tale, uden at forlænge vokalerne som sangere plejer at gøre. Dermed øver man udtale med korrekt tryk på stavelser. Derudover er der mange flere ord i en rap sang end der f.eks. er i popmusik, så eleverne lærer flere ord på en gang. Gennem den hurtige tale og de mange gentagelser opbygges hurtigt et stort ordforråd og en tydelig udtale. Og den rytmiske tilgang opleves motiverende for de fleste elever, både unge og voksne.

 

 

Begge arrangementer foregår på Brobjergskolen v/ Musikhuset Aarhus.

Man kan ikke lovligt parkere i skolegården.

Indgangsdøren er tydeligt afmærket med italienske flag mv.

Foreningens medlemmer har gratis adgang, skal ikke forhåndstilmelde sig, men fremviser blot gyldigt medlemskort. Gæster og ikke-medlemmer køber adgangsbillet via opslagene på denne hjemmeside

 

Vi håber at se mange af medlemmerne og andre interesserede til et par hyggelige, italienske aftner, hvor der som vanligt bydes på en god snak og et bæger vin.