Italienske uger 2018:

Hvis du vil sikre dig en plads næste år, så skynd dig at tilmelde dig vores mailingliste via dette LINK

Fra Italien Information Service sender vi ca. tre gange/år nyt om ugekurserne og om kurser og rejser til Italien

 

 

 

For at komme på venteliste til optaget uge:

Send  e-mail til: [email protected]

I EMNEFELTET skrives: Venteliste       Nede i selve mailen skriv navn mv og hvilken uge, du ønsket at komme på venteliste til.

Så tilmeld dig NU for at undgå, at du kommer for sent.

 

Vindere i lodtrækningerne blandt de tilmeldte i de De italienske uger, 2018 (ugerne 23 og 23).  Hver måned ind til kursusstart trækkes lod om en flot flaske meget god vin med den skønneste, italienske FIAT 500 på etiketten. Jo før du melder dig, desto flere måneder er du med i lodtrækningen!   Se de første vindere på dette LINK

Blandt alle tilmeldte trækker vi lod om det sidste gratis sprogkursus på sprogskolen i Bagno di Romagna. Værdi 299 €. Så skynd dig at tilmelde dig, inden der bliver fyldt op!

Mulighed for kun at betales DEPOSITUM og så betale restbeløbet lidt før kursusstart. På allersidste side i betalingen vælger man, om hele beløbet – eller kun depositum – skal betales nu, så du er sikret en plads på de efterspurgte italienske uger.

 

Begge de italienske uger blev hurtigt overtegnede i 2017 og 2018, så hurtig tilmelding tilrådes til kurserne i 2019.ww.iis.dk

NYT: Vi kan igen tilbyde parkering 50 meter fra Kursuscentret til kun kr. 75,-/dag

Bestilling/forudbetaling parkeringsbilletter til juni-kurset på dette LINK

Bestilling/forudbetaling parkeringsbilletter til august-kurset på dette LINK

Begrænset antal: Parkeringsbilletterne skal bestilles og betales i  god tid og allersenest to uger før kursusstart; hvis de  da ikke allerede er udsolgt før….

Nyt tiltag vedr. LOGI til udenbys deltagere- se nederst. 

Tilmelding til selve kuserne: Brug link nederst på denne side.

Tag til Italien i en uge – og kom hjem hver aften! 4.- 8.  juni  &  6. – 10. august 2018

Società Dante Alighieri fortsætter sucessen med at give alle italiensk-interesserede muligheden for at tage på en uges intensivt ophold i Italien – og alligevel komme hjem hver aften!!

Foreningen Società Dante Alighieri har helt overtaget og lettet administrationen og tilmeldingen til ugekurserne. Det betyder flere fordele for kursisterne: Lavere pris, nem betaling med kreditkort direkte på Nettet ved tilmeldingen, nu mulighed for i første omgang kun at betale depositum – restbeløbet betales meget senere, mulighed for ekstra rabat for nogle deltagere (pensionist, arbejdsløs, studerende mv).

Vi flytter igen Italien til Århus, hvor vi tilbyder  superintensive uger med kurser, foredrag, mad, film mv, der giver de samme sproglige oplevelser og fordele, som hvis man var på rejse i Italien. Vi har med glæde konstateret den store tilslutning til kurset, hvor deltagerne kommer rejsende fra hele Danmark. Flytningen af Italien til Aarhus vil foregå i samarbejde med én af Italiens bedste og kendteste sprogskoler: Scuola Palazzo Malvisi fra Bagno di Romagna, som vi  i flere år har samarbejdet med. Denne skole, som udelukkende beskæftiger sig med at undervise udlændinge i italiensk, sender nogle af deres faste lærere til Århus i hele den periode, kurset varer. Endvidere underviser en af de indfødte lærere fra FOF på kurset. Vi kan derfor tilbyde de friskeste impulser af både sprog og kultur. Undervisningen vil hele tiden foregå på italiensk, og du vil få både hørt og talt meget mere italiensk end tidligere. De italienske lærere er vant til at udtrykke sig på et meget enkelt, smukt og forståeligt italiensk, og da også en vores egne lærere vil være til stede under kurset, vil du altid have muligheden for også at få forklaringer på dansk!

I en hel uge beskæftiger du dig kun med italiensk og med Italien – med bl.a. 20 timers intensiv sprogundervisning samt flere foredrag og film. Det giver en maksimal sprogpåvirkning, og så glemmer du ikke fra den ene undervisningsgang til den næste. Sådan repeteres det, du allerede har lært inden og under kurset og talefærdigheden forbedres væsentligt.

Vi har haft den dejlige erfaring, at de fleste kursister på tredjedagen af kurset spontant har sagt, at de nu var begyndt at drømme på italiensk!

SPROGUNDERVISNINGEN vil  afhængigt af deltagerantal foregå på 3 – 4 niveauer, og der underinddeles i mindre grupper ved de praktiske øvelser og samtaler.

For at sikre et rimeligt udbytte skal man som minimum have et beskedent kendskab til italiensk for at deltage, svarende til mindst et års undervisning på aftenskole. Der er niveauer for deltagere med mindst ca. et års undervisning på aftenskole eller lignende – og op til livslangt studium og interesse for italiensk.

Deltagere med forudsætninger svarende til ca. 1-2 års undervisning på aftenskole vil komme på niveau 1.

Deltagerne på niveau 2 og 3 vil have gået flere sæsoner på aftenskole eller har måske en ældre studenter/HF-eksamen (eller skal forberede sig til en eksamen!) eller har været lidt mere i Italien.l et andet og godt ugekursus).*

Niveau 4 er for deltagere, som har beskæftiget sig meget med italiensk og været meget i Italien, og som uden større besvær kan udtrykke sig rimeligt korrekt på italiensk.

Vi vil under alle omstændigheder lave en lille, hurtig sprogtest den første dag, så alle er sikre på at komme på det rigtige niveau. Da lærerne jo er vant til at undervise også helt nybegyndere i (og på) italiensk, vil det ikke blive svært at forstå det talte, italienske sprog! Der bliver intet hjemmearbejde, men med støtte i materialer, som vi bl.a. får op fra Italien specielt til dette kursus – korte tekster, video, sange, lege, billeder og meget andet godt – vil vi snakke og lege os gennem mange af de situationer, som man bl.a. som turist kan komme ud for i Italien.

Du skal ikke forvente at lære meget nyt, da kursets hovedformål netop er at aktivere det allerede indlærte, passive ordforråd! Men en speciel og vigtig del af det italienske sprog vil der dog blive gjort meget ud af: Kropssprog, gestus og mimik – uden hvilket en italiener ikke kan udtrykke sig. Man siger, at en italiener ikke kan tale, hvis han får hænderne bundet på ryggen!  Vi vil give en “gloseliste” til de mange tegn og fagter, som obligatorisk ledsager det talte sprog.

Italiensk mad: Vi vil på skift lave en lettere frokost sammen hver dag, og mens retterne simrer, vil vi fortsætte samtalen på italiensk og måske smage lidt på det store udbud af italienske vine. Det er på ingen måde et decideret madkursus, ofte en pastaret, en salat og noget ost – og alle kan deltage uden nogen forudsætninger (om ikke andet så skære brødet og åbne vinen!) – vi vil kun lave nogle simple og hurtigere retter, hvor vi bruger nødvendigheden af at spise frokost som en god undskyldning for også at lave mad sammen.

Foredragene og filmene er for alle og vil blive brugt som udgangspunkt for samtale på holdene. Specielt på niveau 1 vil underviseren være opmærksom på at give en god introduktion inden foredraget/filmen med nyttige, centrale gloser og vendinger. Under og efter foredraget/filmen kan man stille spørgsmål og senere diskutere videre på de enkelte hold. Emnerne kan bl.a., være om italiensk musik, film, folklore, vine, og give ideer til nye rejsemål.

Se billeder fra andre års ‘Italienske uger’ : http://spotted.stiften.dk/gallerier/italian-information-service#

Informazioni:

  • Kursussted: Brobjergskolen v/ Musikhuset Århus
  • Lærere: Fra Den Italienske sprogskole i Aarhus og Centro di Lingua e Cultura Italiana/Palazzo Malvisi
  • Kursusplan:

09.00 – 12.00 Sprogundervisning
12.00 – 13.00 Fælles frokost
13.00 – 14.00 Sprogundervisning
14.15 – 15.15 Foredrag/film o.a.

Extra og gratis aften-arrangementer:

Som en særlig gestus til de mange udenbys deltagere, vil der desuden være flere ekstra og gratis foredrag og arrangementer på let-forståligt italiensk ved indfødte undervisere. En aften vil der være tilbud om fælles spisning. Alle deltagere er naturligvist velkomne. 

 

I 2015 var prisen kr. 1.910,-   I 2018 er prisen kun kr. 1.860*  Desuden kan nogle grupper få en lille ekstra rabat. Læs mere her på dette LINK

  • Prisen dækker alle udgifter til undervisning, foredrag, film, undervisningsmaterialer samt udgifter til fælles, lettere frokost (ekskl.. drikkevarer, der kan købes til rimelige priser), kaffe & te i pauserne – og nu også tilbud om flere aftenarrangementer.

TILMELDING: 

Italiensk uge  4. – 8.  juni, 2018, på dette LINK

Italiensk uge 6. – 10. august, 2018, på dette LINK  

*(- og dertil mulighed for yderligere svar-hurtigt-rabat ved tilmelding  således at kurset kun koster: Kr. 1.810. I forbindelse med betalingen indtastes rabatkoden som står øverst på tilmeldingsformular på linket)

*I forbindelse med tilmeldingen kan man (indtil 5 uger før kursusstart) vælge evt. kun at betale et depositum, -eller hele beløbet. Der tillægges et beskedent gebyr for billetkøb/kreditkort. Beløbet fremgår tydeligt, inden endelig betaling accepteres.

‘DET MED SMÅT’: Depositum er altid kr. 500,- Rabatten anvendes enten straks hvis hele beløbet betales på én gang, eller først når restbeløbet betales. Men rabatprisen er noteret i systemet!  Depositum refunderes kun, hvis kurset, mod forventning, ikke får nok deltagere – hvilket er usandsynligt, da der allerede er dejligt mange tilmeldte, og stadig plads til flere. Ved framelding senere end fem uger før kursusstart refunderes restbeløbet kun, såfremt kurset sælges til anden side, og da altid med fradrag af kr. 500 (udover depositum) til dækning af administration.

NB: Deltagere, som ikke er tilmeldt Folkeregistret i Aarhus Kommune, skal oplyse hele CPR-nummeret: Alle deltagere modtager et lille tilskud fra egen kommune – et beløb som så reguleres mellem kommunerne netop på basis af CPR-nummeret. Vi behandler naturligvist disse informationer med den største omhu: Oplysningerne er krypterede og kun en eneste, betroet medarbejder kan få adang til de krypterede oplysninger.  Efter kursusstarten bliver CPR-nummeret helt slettet fra vores database.

LOGI- NYT INITIATIV:

ALLE deltagerne er altid søde, venlige, rare, omgængelige og med fælles interesser! Ca. 75% af deltagerne kommer rejsende fra andre byer end Aarhus. Fx. i 2016 var næsten 20 af deltagerne fra Hovedstadsområdet, men alle egne og byer fra Danmark er repræsenterede! Af hensyn til de mange udenbys deltagere er vi blevet opfordret til et nyt initiativ. Det kan jo godt være ekstra dyrt at deltage, hvis man også skal betale dyrt for logi i Aarhus. Vi opfordrer derfor

1) Alle der bor i Aarhus-området og som mod venlig tale, måske et par flasker vin og en middag (eller hvad gæsten nu vil give..) til at sende en mail til Foreningen [email protected] og oplyse om evt. tilbud om et værelse til en udenbys kursist.

2) De boligtrængende, udenbys deltagere, kan så kontakte Foreningen [email protected] og oplyse, hvornår man gerne vil have et boligtilbud.

Der er ingen garanti for at initiativet fungerer – der skal jo være nogle som tilbyder bolig, og nogle som ønsker det – og det er helt uden for Foreningens ansvar.

Begge parter skal sende en mail til ovenstående e-mailadresse, og (VIGTIGT !) i Emnefeltet skrives: LOGI ITALIENSK UGE

Nede i selve mailen skrives info om tilbud eller ønske om logoi. Foreningen vil så sende evt. tilbud til dem, der måtte søge logi.  Hvis tilbud/ønske ikke længere er relevant, så kontakt Foreningen igen.

 

Hvis der skulle være problemer med tilmelding eller betalingen, så kontakt Foreningen på [email protected]

De italienske uger arrangeres i samarbejde med ÆOF og FO.

Ekstra og gratis aften-arrangementer. I løbet af de to italienske uger vil der være en del ekstra tilbud, om aftenen.

 

* Deltagelsen i de italienske uger i Aarhus forudsætter mindst ét års aftenskole. For interesserede uden forkundskaber henviser vi med glæde til dette ugekursus på Hadsen Højskole, se LINK

Se opskrifterne fra italienske uge i juni , 2018 på dette LINK Opskrifter italiensk uge juni, 2018

Se opskrifterne fra den Italienske uge i august, 2018 på dette LINK: Ricette della settimana italiana di agosto 2018

Se opskrifterne fra den første uge, maj- juni 2017: Opskrifter ital uge maj-juni 2017

Se opskrifterne fra august-ugen, 2016: Opskrifter august ´16

Husk også Dantes aktive ophold i Italien med valgmuligheder mellem sprog, madkurser, tegning/akvarel og vandringer i nationalparken, se LINK

 

* NB: Præmien, et gratis sprogophold, gælder kun undervisningen. Præmien er personlig og kan ikke overdrages eller indløses med kontanter. Præmien kan evt. og efter nærmere aftale indgå som rabat/delvis betaling på en af de kombinerede sprog/kultur/naturrejser som Foreningen arrangerer i Bagno di Romagna.

Deltagere maj-juni 2017 Deltagere maj – juni

Deltagere juni, 2016 Deltagere juni

Deltagere august, 2016 Deltagere august 2016