Opfølgning på foredraget med Tønnes Bekker-Nielsen: Ad romerske veje gennem Syditalien: Via Appia og via Traiana. Onsdag den 15. august

Som opfølgning på den fantastiske aften og foredrag – og som lovet  – kan man nu downloade  de to hand-outs/bilag, som der slet ikke var nok af til de mange og glade fremmødte.

Tryk på dette link: Ad romerske veje gennem Syditalien handout

Det er både oplysende. spændende og lidt frivol læsning.

 

 

Foreningens trofaste medlem og gennem tiden også faste foredragsholder, Tønnes Bekker-Nielsen, holder et foredrag:

 

 

Onsdag den 15. august kl. 19.30:

Århus Universitet,

NB NYT STED:  Stadig i de “gule bygninger”, – men ved Statskundskab, lige over for det ellers vanlige auditorium:

Denne gang  er det 1333-101 Auditorie A1 

Se kort på dette LINK

 

Ad romerske veje gennem Syditalien: Via Appia og via Traiana

 

Regina viarum, ”vejenes dronning” kaldte romerne den landevej, der fører fra Porta San Sebastiano i Rom til Brindisi på Italiens støvlehæl. Via Appia blev anlagt for mere end 2200 år siden men var så solidt bygget, at lange stræk stadig er i brug den dag i dag. I dette foredrag følger vi digteren Horats og andre romerske rejsende gennem det smukke apuliske landskab mellem Benevento, Taranto og Brindisi.

 

Tønnes Bekker-Nielsen underviser i antikkens historie ved Syddansk Universitet og blev i 2004 dr.phil. på afhandlingen ”The Roads of Ancient Cyprus”.

 

Foreningens medlemmer har som vanligt gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men fremviser blot gyldigt medlemskort. Gæster og ikke-medlemmer skal købe en adgangsbillet til kr. 100,-/stk via dette LINK

Måske ville det være en bedre idé at melde sig ind i Foreningen til kun 200 kr/år og dermed få gratis adgang til 10-15 arrangementer/år. Medlemskabet gælder løbende 12 måneder fra indmeldelsesdato, og man melder sig ind via dette LINK  

Vi kan i øvrigt oplyse, at Tønnnes Bekker-Nielsen har lovet at vende tilbage med endnu et fordrag i dette semester.  Omkring den 1. september udkommer hans nye bog: “Mare nostrum”  Om Romernes forhold til Havet. Bogen udkommer på Odense University Press. Medlemmerne vil snart få tilbudt bogen til en særpris og Tønnes Bekker-Nielsen vil i løbet af efteråret præsentere bogen ved et nyt fordrag, som vil blive annonceret på hjemmesiden og ved nyhedsmail, når dato ligger fast.

 

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Tønnes Bekker-Nielsen og med de øvrige Italiens-interesserede.