Tirsdag den 11. november: Fynske malere i Italien.

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer herved til et foredrag ved kunsthistoriker mag.art. Susanne Thestrup Truelsen:

 

Tirsdag den 11. oktober kl. 19.00 (Kom i god tid!)

Fredericia Bibliotek
Prinsessegade 27
7000 Fredericia

 Se KORT

 NB: Bibliotekets hoveddør låses automatisk kl. 19.00, så kom i god tid.

Efter kl. 19.00 kan man ikke komme ind!

 

Fynske malere i Italien
Kunsthistoriker mag.art. Susanne Thestrup Truelsen vil holde et foredrag om de fynske malere, der tog til Italien i tiden 1898 til 1925 som bl.a. Peter  Hansen, Anna og Fritz Syberg. De var elever af Zahrtmann og opsøgte lys og farver i de byer og landskaber, som de fandt inspirerende: Pompei, Pisa, Portofino, Civita d’Antino, Ravello og Sora.

Susanne Thestrup Truelsen var indtil for nylig direktør for Fåborg Museum og har et dybtgående kendskab netop til disse fynske malere. Hun fortæller med stor glæde og begejstring om malerne og om Italien.  Nuer det også lykkedes at lokke hende til at deltage som kunsthistorisk rejseleder til bl.a. de steder, hvor  de fynske malere opholdt sig og  fandt deres motiver. Foreningen Società Dante Alighieri forventer i 2015 at kunne tilbyde medlemmerne og andre interesserede en rejse til Italien med Susanne Truelsen.

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har som altid gratis adgang og foreviser blot på anfordring medlemskort.

Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer. Se LINK).

Et godt tilbud til medlemmerne:

Foreningen har et antal af bogen FYNBOERNE I ITALIEN, som Susanne Truelsen præsenter ved sit foredrag om de Fynske Malere i Italien. Bogen kan med medlemsrabat købes til kun kr. 140.

Efter foredraget bydes på et glas vin og en snak med foredragsholder og med de øvrige medlemmer.