6. november, Aarhus: Filmen “Cæsar skal dø”

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer herved medlemmerne og andre interesserede* til en speciel fremvisning af filmen:

 HJÆLP: Vi mangler en praktisk hånd i forb.m. filmen i aften. Send mail til [email protected] – NU

 

CÆSAR SKAL DØ (CESARE DEVE MORIRE)

-med danske undertekster

Torsdag den 6. november kl. 19.30

 Århus Universitet,

NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK 

 

Takket være donationer til Foreningen i forb. med arrangementet den 9. juni (TAK til alle!) har vi af filmens distributør i Danmark, Biografen Øst For Paradis købt mulighed for selv at vise filmen.

Fremvisningen vil derfor foregå  i det auditorium, som normalt bruges til foredrag mv.

‘Cærsar skal dø’ forgår i Rebibbia-fængslet i Rom. En opsætning af William Shakespeares ‘Julius Cæsar’ er lige sluttet med stort bifald. Lyset ebber ud, og skuespillerne bliver igen til fanger, imens de føres tilbage til deres celler.  

Seks måneder tidligere: Fængselsdirektøren og teaterinstruktøren taler med fangerne om et nyt projekt – opsættelsen af ‘Julius Cæsar’ i fængslet. Første skridt er casting, næste skridt er at udforske teksten, der via Shakespeares universale sprog kan hjælpe de indsatte med at identificere sig med karakterne. 

Men vejen til opførelsen af teaterstykket er fyldt med både forventninger, konfrontationer og frustrationer over den frihedsberøvelse, de alle er straffet med.

Taviani-brødrenes film om Shakespeare bag tremmer, som med delvist improviseret dialog bevæger sig på grænsen mellem fiktion og dokumentar, vandt Guldbjørnen ved årets Berlinale. 

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og fremviser blot gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 50/person.
*Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig forevisningen ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 50 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer).

 

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og mulighed for snak om filmen med de øvrige medlemmer.