Torsdag den 30. oktober: Aarhus – Foredrag om Asger Jorn i Italien

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer herved alle interesserede til et foredrag på dansk ved forfatteren, idehistorikeren, foredragsholderen Lars Morell:

 

Asger Jorn i Italien

Torsdag den 30. oktober, kl. 19.30

Aarhus Universitet,

NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK 

Asger Jorn kom til Albissola (mellem Genova og Savona) i marts 1954 og ejede et hus i byen frem til sin død i 1973. I forbindelse med kunstnerens 100-års dag i marts i blev dette hus indviet som et museum.

Det var en ren tilfældighed, at Jorn havnede i Italien, for han var egentlig på vej tilbage til Paris efter at have udstået et ophold på tuberkulosesanatoriet i Silkeborg. Det viste sig at være heldigt, for området omkring Milano havde et spændende kunstnerisk miljø de første femten år efter anden verdenskrig. Dette satte præg på Jorn, og det var i den periode, han udviklede sig fra en dansk til en international kunstner.

Lars Morell har tidligere i år udgivet Asger Jorns kunst (Aarhus Universitetsforlag). Senere i år udgiver Lars Morell en bog Asger Jorn i Albissola (Asger J’s Venner).

 

Gratis adgang for alle interesserede: Normalt har kun Foreningens medlemmer gratis adgang til foredragene; men rent undtagelsesvist inviteres alle interesserede til gratis at høre dette foredrag.

Normalt skal gæster og ikke-medlemmer betale 100 kroner/foredrag. Men da foredraget om Asger Jorn arrangeres i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag og med FOF og med meget stor velvillighed fra  Lars Morells side, har vi altså valgt at invitere alle interesserede til gratis at nyde foredraget og derefter nyde at glas vin og få en snak med foredragsholderen.

Foreningen Asger Jorns Venner  er, som nævnt ovenfor, netop nu ved at udgive Lars Morell’s bog om Asger Jorn i Albissola. Læs mere om bogen på http://asger-js-venner.dk . Bogen udkommer senere i efteråret 2014 på både dansk og Italiensk. I forbindelse med foredraget modtages forhåndsbestillinger på denne kommende bog.

Lars Morell’s store bog om Asgers Jorns Kunst er allerede udkommet på Aarhus Universitetsforlag. I forbindelse med foredraget vil det være muligt at købe Lars Morell’s store bog om Asger Jorns Kunst. Normalprisen er kr 400,- men til foredraget kan alle interesserede købe bogen til kun kr 300,-
Det vil være en god idé at forudbestille bogen i god tid, og det gøres således: Send en mail til [email protected]  I EMNEFELTET skrives Asger Jorn, og nede i selve mailen anføres bestillingen og navn mv på bestiller. Læs mere om bogen her på dette link: Asger Jorns kunst 

Vi håber, at mange flere får kendskab til Asger Jorns kunst generelt og til AJ’s italienske forbindelse. Håbet er naturligvist også at mange flere får kendskab til Foreningen Dante Alighieri’s virke og måske får lyst til at melde sig ind og for ca. 200 kroner i fremtiden få adgang til 10-15 arrangementer).

 

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og mulighed for snak med foredragsholderen og med de øvrige tilhørere.

Læs mere om Lars Morell’s omfattende produktion og CV:  Morell – CV Bibliografi

OLYMPUS DIGITAL CAMERALOGO FOF 72dpi