Tilbud på romersk restaurant-guide, tre streamede foredrag og gratis sprogtime på italiensk mmm

Læs om:

et godt tilbud på ny romersk restaurant-guide

om de tre nye, gratis streamede foredrag

om gratis sprogtimer og test

om italienske bøger, rejser og meget mere på Italien Information Service 

om Facebookegruppen Little Italy ,som bringer nyt om italienske forhold, kultur mm – LIKE og DEL

og om Facebookgruppen Jeg bliver hjemme/ Io resto a casa per studiare l’italiano – LIKE og DEL

 

Medlemskabet af Foreningen koster kun 200 kr/år og giver gratis adgang til ca. 10-15 arrangementer / år – og i normale tider inkl. et glas drikkeligt vin og hyggeligt samvær. Se om Indmeldelse under de enkelte afdelinger. langt de fleste foredrag og aktiviteter foregår på dansk.

 

Endnu et streamet foredrag er klar:

Med journalist og forfatter mmm, Jesper Storgaard Jensen, som bor og arbejder i Rom, har Foreningen aftalt at kunne streame tre foredrag, NU kande  ses på nettet på et tidspunkt, der passer dig.

Alle tre foredrag kan nu ses på internettet indtil den 15. februar 2021

Foredrag nummer 1:

Rom og Italien under coronavirus – i går, i dag og i morgen.

I dette foredrag vil jeg komme ind på, hvilken betydning covid-19-pandemien har haft på Italien. Især vil jeg fokusere på, hvilke blivende konsekvenser pandemien forventes at ville få i Italien – socialt, politisk og økonomisk.

Man tilgår foredraget ved blot at klikke på dette LINK

Foredraget ligger via ovenstående link på YouTube. Det varer 1 time og 17 minutter; men man kan bare stoppe, tage en kaffepause eller pudre næse og så fortsætte. Og man kan se det flere gange, hvis ønsket.

 

Foredrag nr. 2:

Populisme i Italien – hvordan er situationen, og hvad kan vi forvente ved et kommende valg.

I forbindelse med det seneste amerikanske præsidentvalg har vi set Donald Trump i fuldt flor. Han var (er) vel populisten over alle populister. Men hvordan er situationen i Italien? Hvem er populisterne, hvad ønsker de for Italien (og sig selv), og hvor stor vælgeropbakning har de?

Man kommer til foredraget på YouTube via dette LINK

NB: Foredraget blev sendt direkte via Zoom for nogle dage siden. Men Foreningen har fået mulighed for at kunne tilgå det på et hvilket som helst, ønsket tidspunkt.

Der henvises i foredraget til den aktuelle regeringskrise. Denne er dog i de sidste par dage, om ikke aflyst, så dog udskudt.

For helt ultra-opdaterede info om italiensk politik anbefaler vi BÅDE at LIKE og FØLGE denne Facebookside   Her kan man bl.a. finde Bernhard Hagens grundige analyser af italiensk politik.

 

Foredrag 3:

Den romerske mafia.

De fleste bøger om Italiens mafia koncentrerer sig for det meste om de fire syditalienske mafiaorganisationer – Cosa Nostra (Sicilien), La ‘ndrangheta (Calabrien), Camorra (Campania) og la Sacra Corona Unita (Puglien). Men hvad med Rom? Hvad med ”Mafia capitale”, en operation der afslørede et netværk mellem mafialignende organisationer i hovedstaden og dele af Roms politiske klasse? Det – og meget mere – vil jeg komme ind på i dette foredrag.

Man kommer til foredraget på YouTube via dette LINK

Jesper Storgaard Jensen tilføjer mht. dette foredrag: Under foredraget ville jeg have vist en kort video – tilfangetagelsen af Massimo Carminati – der varer i et minut og 20 sek. Noget gik dog kludder med teknikken. Så jeg medsender den lige HER

Lidt praktiske råd:

Det er stadig nyt for mange og også for Jesper Storgaard Jensen at skulle benytte zoom og at optage via zoom. Det giver nogle udfordringer. Mht. selve lyd- og billedsiden er der stadig plads til forbedringer.

Ved at tilgå foredraget via TV, forbedres både lyd og billede væsentligt. Hvis man er heldig at have et smart Smart-TV med indbygget adgang til YouTube og benytter denne, så er det endnu bedre. Brug af hovedtelefon kan i almindelighed også forbedre lydoplevelsen.

Hvis der mod forventning skulle være tekniske problemer med at starte foredragene, så send en e-mail til [email protected] og beskriv problemet og oplys gerne navn og telefonnummer.

Foreningen modtager gerne respons på selve det at se de streamede foredrag. Vi må jo nok erkende at selvom streamede foredrag ikke kan erstatte fysisk tilstedeværelse og samvær, så er det dog en erstatning, fremfor slet ikke at gøre noget. Kontakt og tovholder i forbindelse med Jesper Storgaard Jensens tre streamede foredrag er Dante-Aarhus: [email protected]

 

 

ET RIGTIGT GODT TILBUD – mens vi venter på at kunne rejse til Rom.

Jesper Storgaard Jensen er medforfatter til den nye, store bog SPIS I ROM”

Bogen koster normalt kr. 249,95 PLUS porto på 39 kroner (Boghandlerne er jo lukkede pt), altså samlet mindst kr. 288,95,-

Men Foreningens medlemmer kan købe bogen til i alt kun kr. 204,92, inkl. forsendelse!

Sådan køber du den fornøjelige og nyttige bog. Gå til detteLINK. På et passende sted indtastes denne rabatkode: dante30

Og VUPTIII, så er den samlede pris kun kr. 204,92-

Mht. Forsendelse, så vælg: DAO-Home

 

Gode og inspirerende tilbud til Foreningens italiensk-interesserede medlemmer:

På denne Facebook-side, får du bl.a.

  • Gratis on-line-sprogtime med en af de inspirerende lærere fra sprogskolen i Bagno di Romagna, som også kommer til de italienske uger i Aarhus.
  • Tilbud på bøger til italiensk-undervisningen
  • Mange tilbud om gratis øvelser, video, spil, samtale og leg
  • Husk at LIKE og FØLGE siden, så holder du det italienske ved lige, også i en Corona-tid