Program januar & februar 2021

Pga. Corona mv er det ikke blevet til mange arrangementer eller mulighed for at kunne mødes.

Men mon ikke der er et svagt lyst for enden af en stadig lang tunnel.

Mens vi venter på at kunne mødes fysisk, så sender vi lidt lidt om de planlagte, kommende arrangementer.

Indtil vi forhåbentlig kan mødes rigtig, så har vi planlagt 4-5 streamede foredrag.

Arkitekten Peter Mandal Hansen, er ved at lægge sidste hånd på foredrag om Arkitekturen i det moderne Rom.

Vi har desuden aftalt med journalist og forfatter mmm, Jesper Storgaard Jensen, som bor i Rom tre foredrag, som i løbet af januar kan ses på nettet på et tidspunkt, der passer dig.

Jesper Storgaard Jensen skriver om de forventede tider og indhold:

Foredrag 1 kan ses i perioden 19. januar og en lille uge frem

Rom og Italien under coronavirus – i går, i dag og i morgen.

I dette foredrag vil jeg komme ind på, hvilken betydning covid-19-pandemien har haft på Italien. Især vil jeg fokusere på, hvilke blivende konsekvenser pandemien forventes at ville få i Italien – socialt, politisk og økonomisk.

Foredrag 2 kan ses i perioden 22. januar og en lille uge frem

Populisme i Italien – hvordan er situationen, og hvad kan vi forvente ved et kommende valg. I forbindelse med det seneste amerikanske præsidentvalg har vi set Donald Trump i fuldt flor. Han var (er) vel populisten over alle populister. Men hvordan er situationen i Italien? Hvem er populisterne, hvad ønsker de for Italien (og sig selv), og hvor stor vælgeropbakning har de?

Foredrag 3 kan ses i perioden30. januar og en lille uge frem

Den romerske mafia.

De fleste bøger om Italiens mafia koncentrerer sig for det meste om de fire syditalienske mafiaorganisationer – Casa Nostra (Sicilien), La ‘ndrangheta (Calabrien), Camorra (Campania) og la Sacra Corona Unita (Puglien). Men hvad med Rom? Hvad med ”Mafia capitale”, en operation der afslørede et netværk mellem mafialignende organisationer i hovedstaden og dele af Roms politiske klasse? Det – og meget mere – vil jeg komme ind på i dette foredrag.

Vi vil senere sende brugbare instruktioner til, hvordan man tilgår foredragene og det i god tid inden. Det skulle blive nemt, som at se en lille film på Youtube. Vi regner med, at foredragene vil være lagt ind på nettet i løbet af januar. Det første formentlig efter den 19 januar og derefter ét foredrag/uge.