Tirsdag, den 5.november 2019, kl. 19.00

Foredrag ved Jan Kock

Venetiansk glasarbejde og glaskunst

Sted: Auditoriet på Rosborg Gymnasium, Vestre Engvej 61, 7100 Vejle.
Kort: Se dette LINK

Italiensk design og smag har altid været noget særligt og ofte ekstravagant, og for glassets vedkommende var og er det ultimative sted Venedig med den nærliggende ø Murano, hvor det meste glas blæses – lige fra perler og drikkeglas til overdådige spejle og lysekroner. De seneste 1000 år er der blevet blæst glas i Venedig, men på grund af risiko for brand måtte glaspusterne fra 1291 ikke længere arbejde i Venedig, og de flyttede så deres virksomheder til Murano.  Den dag i dag frembringes der her meget kunstglas, som hører til det mest progressive i verden.

Jan Kock vil give os en introduktion til italiensk glaskunst og øse af sin store viden om glasproduktion og give et signalement af venetiansk glaskunst gennem årene med særlig vægt på de seneste årtier. Der vil blive rig lejlighed til selv at vurdere, hvad man synes om de mange facetter af glas, øen i lagunen kan byde på.

Jan Kock er en af Danmarks førende glashistorikere. Han er uddannet arkæolog og lektor emeritus på Ålborg Universitet. Han stod bl.a. for udstillingen ”Kongelige glas”, som blev vist både herhjemme og i udlandet.

I pausen byder vi som sædvanligt på et glas vin og en hyggelig snak med foredragsholderen og med de øvrige medlemmer.

Foredraget er gratis for Dante Sydøsts medlemmer.

Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig til: [email protected] . Angiv: Navn, email-adresse og telefonnummer. Samtidig overføres 100,00 kr. på MobilPay  til nr. 91 56 25 54

 

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Dante Sydøst

 

Tovholdere i forbindelse med dette arrangement:

Poul Storgaard Mikkelsen, [email protected], 23 48 81 40

Allan Lyhne, [email protected], 91 56 25 54