Tirsdag d. 18. februar, 2020, kl. 18.30. Generalforsamling

Bemærk tidspunktet!

Generalforsamling for Dante Sydøst.

Derefter – Foredrag: ved Tønnes Bekker-Nielsen

Mare Nostrum – Romerne og Middelhavet

Sted: Rosborg Gymnasium, Vestre Engvej 61, 7100 Vejle

Kort: Se LINK

Tønnes Bekker-Nielsen vil denne aften tage os med på en spændende sejlads til det gamle Rom og Middelhavet. Han har i 2018 udgivet den længe ventede og helt enestående bog med titlen ”MARE NOSTRUM”:

Romerrigets historie er også historien om Middelhavet. Havet bandt rigets provinser sammen, og uden havets ressourcer og kornforsyninger ad søvejen kunne en storby som Rom ikke overleve. Middelhavet var for romerne på en gang dragende og farefuldt: vejen til magt, ære og velstand, men også et farligt sted, hvor menneskeliv og store formuer på et øjeblik kunne forsvinde i dybet.  

Denne bog, den første af sin art på dansk, følger Middelhavets rolle i romernes liv gennem 800 år, fra de tidligste krigsfartøjer til verdens første tankskibe, fra flådepolitik til fiskeopdræt. Undervejs møder vi de romere, der arbejdede på kajen eller færdedes på havet og nogle af de guder og helgener, der beskyttede dem på deres sørejser.

Bogen koster normalt kr. 298,- men ved foredraget kan den købes til special-prisen kun kr. 200,-

Bogen skal betales kontant (ikke Mobile Pay) – så husk kontanter. Det er en fantastisk flot og rigt illustreret og meget læsevenlig bog!

 

Tønnes Bekker-Nielsen underviser i antikkens historie på Syddansk Universitet og blev i 2004 dr.phil. på afhandlingen ”The Roads of Ancient Cyprus”.

 

I pausen byder vi som sædvanligt på et glas vin og en hyggelig snak med foredragsholderen og med de øvrige medlemmer.

Foredraget er gratis for Dante Sydøsts medlemmer.

Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig til: [email protected] . Angiv: Navn, email-adresse og telefonnummer. Samtidig overføres 100,00 kr. på MobilPay  til nr. 91 56 25 54

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Dante Sydøst

 

Tovholdere i forbindelse med dette arrangement:

Poul Storgaard Mikkelsen, [email protected], 23 48 81 40

Allan Lyhne, [email protected], 91 56 25 54