Søndag 19. februar: Smagsprøver på og fra EmiliaRomagna

SIDSTE NYT:

VENTELISTE- hvis der kommer flere pladser, siger vi til.

Send mail til [email protected]

Emnefeltet skriver du: Smag på Bagno 

og nede i mailen skriver du navne og antal du evt gerne vil deltage med

Læs om de mange rejser til Bagno di Romagna i 2023 med valg mellem: Kokkeskole, Vandringer i naturparken, Sprogkurser, akvarel – og mange udflugter. Intet tillæg for enkeltværelse. Se meget mere på www.iis.dk 

 

Interessen har været overvældende, og arrangementet blev meget hurtigt overtegnet og med en venteliste så lang som fra Aarhus til Bagno di Romagna R/T

Men fortvivl ikke: Nu prøver vi det af, og jeg har i dag talt med de italienske medspillere og myndigheder, som vil arbejde på at gentage arrangementet på et senere tidspunkt.

Som tak for din interesse og som en ’trøstepræmie” får du til gengæld mulighed for at komme til Bagno di Romagna med rabat og ved selvsyn opleve det skønne område:

De tilmeldte til ventelisten får 300 kr. i tålmodigheds-rabat ved tilmelding til disse to rejser rejser til Bagno di Romagna i 2023 hhv. 10.- 17. juni (Forsommer i Italien)  og 30. september – 7. oktober (Uge 40) . Se mere om de to rejser på www.iis.dk. Vælg mellem: Sprog, Vandring i naturparken, Kokkeskole og Akvarel. For at få rabatten, skal du tilmelde dig senest den 15. marts og via link i omtalen af de to rejser.  Rabatten gælder indtil den 15. marts, 2023  Brug rabatkoden: SMAGPÅBAGNO

Flere tilbud: Se mere om rabatkort som gælder for alle på en af DK’s bedste italienske ristoranti, Vecchio Convento i Odder. Læs også om rejsen, som arrangeres sammen med Vecchio Convento i DK til Vecchio Convento i Portico di Romagna. Valg mellem Kokkeskole, Sprogskole, Akvarel mm

Extra tålmodighedspræmie til dig som ikke kom med til arrangementet: Portico di Romagna ligger tæt ved Bagno di Romagna. Hvis du seneste den 15. marts melder dig til rejsen uge 41 til Portico di Romagna, så får du også dér en rabat på kr. 300. Rabatkoden som indtastes på næstsidste side i tilmeldingen er: SMAGPÅPORTICO

 

 

 

Smag på EmiliaRomagna – Søndag den 19. februar får vi besøg fra Bagno di Romagna.

 

Søndag den 19. februar kl. 14.30 i ”Solsalen” i det tidligere VUC-center,

Ingerslevs Blvd. 3, 8000 Aarhus

Se LINK

Ejeren af Ristorante Alto Savio, Alessandro Bravaccini ( “Lasbilchaufførernes restaurant”) tilbyder smagsprøver på nogle af de typiske, folkelige retter fra Savio-dalen: Frisklavet Ravigiolo-ost,  polenta med ragù, Tortelli nella lastra, pagnotta di Sarsina – alt ledsaget af skøn vin fra Sarsina.

Sammen med Giuseppe Crociani fra ConfCommercio fortælles om området langs Savio-dalen: Fra historiske byer, grundlagt af Romerne, skønne middelalderbyer, termer, og grønne,  grønne landskaber, bjerge, naturparken Casentinese mm.

Området var indtil 1923 en del af Toscana, men da Tiberfloden udspringer på bjerget Fumaioli, valgte Mussolini fluks at flytte regionsgrænsen og dermed bjerget fra Toscana til EmiliaRomagna og provinsen hvorfra Mussolini stammer. På den måde kom både Tiberfloden og Mussolini fra samme region og provins.

Vi finder her det bedste fra både Toscana og fra EmiliaRomagna. I området kommer der kun få turister og er stadig uberørt, med livskvalitet som i de gode 1960’ere.

Derfor går mange af de rejser som Foreningen Società Dante Alighieri er medarrangør af netop til dette område, kendt for sin kultur, enestående natur, uovertruffen gastronomi og den venligste befolkning.

Læs om årets 3-4 rejser til ”Tosco-Romagnolo” på dette LINK

Rejser med mange udflugter, Ravenna, trøffeljagter, madkurser, sprogkurser, vandringer, akvarel mmm

Medlemmerne af Dante Alighieri kommer næsten gratis til arrangementet, til den symbolske pris af kun 25 kr for smagsprøver, vin og præsentation af det skønneste område.

Gæster/ikke-medlemmer er også meget velkomne /kr. 100

For at sikre tilstrækkeligt med mad og vine så skal ALLE – også medlemmerne!  – denne gang købe billet via dette LINK

Arrangementet vil være på både letforståeligt italiensk og med tolkning til dansk – ALLE, der sætter pris på god mad, vin og natura og kultur kan deltage.

Se mere mere omtale HER