Sicilien til fods fra kyst til kyst den 7. september kl. 19.00

La Magna Via Francigena – Sicilien til fods fra kyst til kyst – En kulturhistorisk og personlig vandring på 180 km over Vestsicilien fra Palermo til Agrigento. v/ Gitte Konradsen

Onsdag den 7. september, kl. 19.00 – 21.00

Foredraget er en pesonlig beretning om en vandring over Sicilien krydret med kulturhistorie og personlige oplevelser og erfaringer. Fra det trodsige og sprudlende Palermo til Tempeldalens enestående klassiske templer i Agrigento.

Vandringen går ad antikke stier gennem uberørte naturparker og små landsbyer præget af græsk, romersk, arabisk, normannisk og spansk kultur. Ni etaper med kulturelle seværdigheder som den normanniske domkirke i Monreale opført i det 12. århundrede og udsmykket med et væld af imponerende gyldne mosaikker i byzantisk stil som var det i Konstantinopel!

Turen går videre gennem uberørte naturparker, uvejsomme bjerge og gyldne kornmarker til Corleone med logi i den lokale præsts bibliotek og velsignelse og besøg på Antimafia museet. Videre til Sutera og Camarata med indkvartering på nonnekloster og i private boliger,  rørende møder med den sicilianske gæstfrihed, bådflygtninge fra Afrika, besøg i salt- og svovlmine og indblik i den barske kulturhistorie om børn helt ned til 5 år som arbejdede som minearbejdere i 1800-tallet. Videre gennem Racalmuto – forfatteren Sciascias fødeby og meget, meget mere.

Sted: Vejle Bibliotek, Salen, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle.

Kort: Se dette Link.

I pausen byder vi som sædvanligt på et glas vin, lidt snack – og en hyggelig snak med foredragsholderen og med de øvrige medlemmer.

Venlig hilsenBestyrelsen for Dante Sydøst

Tovholdere ved dette foredrag:

Grethe Fabricius, 51 51 58 90, [email protected]

Knud Erik Serup, 23 80 40 77, [email protected]

—————-

Foredraget er gratis for Dantes medlemmer.

Pris for gæster/ikke-medlemmer 100 kr. Beløbet refunderes, hvis man melder sig ind i Dante Sydøst. Billetter kan købes hoskasserer Bente Grønfeldt: [email protected]; Mobil: 26 29 95 61.            Medlemskab for enkeltpersoner kr. 200 pr. årMedlemskab samboende par kr. 375 pr. årMedlemskab for studerende på SU kr. 100 pr. år

Sådan melder man sig ind: Gå til medlemssiden via medlemssiden hos Flexbillet via dette LINK.