Rejse til Rom: 2. – 10. marts

Rom 2024: Antikken og moderne Arkitektur

2. – 10. marts 2024

 

En rejse for både nye og også mere erfarne Rom-rejsende, hvor vi besøger nogle af de kendte og mindre kendte, men endnu mere interessante steder i Rom. Selvom rejsen er en slags ”Rom for begyndere og fortsættere’, så vil alle Rom-rejsende få fantastiske oplevelser med hovedvægten på Antikken og på den moderne arkitektur.

 

Rejseledere:

 

Patrick Kragelund (PK). dr. phil og tidligere direktør for Danmarks Kunsthistoriske Bibliotek, ekspert i Oldtiden og Kejsertiden.

Nils Arne Sørensen NAS), professor ved SDU, ekspert bl.a. i Italiens nyere historie mm

Ib Larsen, Presidente Società Dante Alighieri – Aarhus

Tilmelding og betaling af depositum via dette LINK

 

Alletiders Rom – Rom til alle tider
Roms tusindårige lange historie bliver præsenteret af  med hovedvægten på Roms historie i antikken og med referencer til renæssancen og barokken og videre til rejsens andet tyngdepunkt: Italien og arkitekturen i det 20. århundrede.

 

Dagene veksler mellem det ældre og det nyere Rom, der fra første dag fører os til kvarteret omkring Campidoglio og den jødiske ghetto til Piazza Venezia med 1920’ernes nyfortolkning af Roms historie

Pantheon, Museet Palazzo Altemps, Ara Pacis bliver optakten til Foro Italico og MAXXI, kunstmuseet af den irakiske arkitekt Zaha Hadid i Flaminia-kvarteret nord for Piazza del Popolo.

Roms imponerende station Termini hævder sig efter Santa Maria degli Angeli’s genbrug af de antikke kolossale Diokletians thermer og museet Palazzo Massimo. Forum Romanum, Palatin og Caesars Forum, Kejserfora, og den nyere bydel EUR

Ib Larsen, Direktør Italien Information Service AS, Italiensk konsul, presidente Società Dante Alighieri. vil som vanligt på IIS’ rejser forsøge at holde styr på det praktiske og på gæsterne.

 

 

Rejsen

2. marts med SAS fra Kastrup kl. 08.05 med ankomst Rom kl. 10.35.

Mulighed for tilslutningsfly med udrejse fra Aarhus den kl. 6.40 med ankomst Kastrup kl. 7.20 – og videre kl. 08.05 sammen med de rejsende fra Kastrup.

Hjemrejse fra Rom den 10.marts kl. 14.35  med ankomst Kastrup kl. 17.10 – og de rejsende til Aarhus fortsætter fra Kastrup kl. 20.55 med ankomst Aarhus/Tirstrup kl. 21.35

Tilslutningsfly fra/til Aarhus kr. 1.100, som blot vælges og betales ved bestillingen

I Rom bor vi på Roms bedste og mest centralbeliggende, trestjernede hotel, 4 minutter fra Ghetto’en, 2 minutter fra Campo dei Fiori og 5 minutter fra Trastevere – charmerende og nyindrettet, selvfølgelig med elevator og dertil god morgenmad og altså den allerbedste beliggenhed.