24. april – 1. maj. Haverejse til Italien med have- og kulturhistoriker, Ole Fournais i Norditalien

Dante Alighieri udbyder i samarbejde med rejsebureau en skøn rejse:

 

Foråret 2024 i farverige, italienske haver og parker.

En uge i foråret 2024 med have- og kulturhistoriker, Ole Fournais på haverejse i Norditalien

Vi kan nu igen udbyde en pragtfuld haverejse til Italien

Den 24. april. – 1. maj 2024

Det er igen lykkedes at lokke den erfarne havehistoriker Ole Fournais til at arrangere og lede en rejse for Italien Information Service AS

Prisen dækker: Fly Kastrup-Milano t/r, hotel m ½-pension hver dag, samt en dag frokost på ‘ris-gården’, al transfer i Italien, alle udflugter og entreer, som er nævnt i programmet.

Det vil være en god ide at tilmelde sig meget hurtigt, da der bliver rift om pladserne på denne enestående og flotte rejse, som finder sted netop når de italienske haver er i fuldt flor.

Direkte SAS-fly fra Kastrup til Milano:

Den 24. april fra Kastrup  kl. 08.25 med ankomst 10.30.

Den 1. maj fra Milano kl. 20.05 med ankomst Kastrup kl. 22.05

Vi bor på disse to dejlige hoteller:

Magggioresøen : Hotel Pesce d’Oro, Verbania – 3 *

Comosøen Hotel Bazzini, Tremezzo

Fascinerende haver i Norditalien

Frodige haver i betagende landskaber. Med taxabåd på eventyrlige havebesøg. Thorvaldsen og italiensk renæssance.

Ved de store søer i Norditalien danner Alperne en naturlig grænse mod nord og skaber her et specielt klima, hvor bjergvæggene kaster solvarmen tilbage til landskabet med søerne, slottene og haverne.

Neden for Alperne breder landskabet sig ud og bliver nærmest helt fladt. Gennem årtusinder har floden Po på godt og ondt været en livsnerve for den tæt boende befolkning, som udviklede både landbrug, håndværk og industri til så højt et niveau, at området blev et forbillede for både Centraleuropa og Middelhavslandene i perioden fra ca. 1100 til 1600.

Det er i denne periode – også kaldet renæssancen efter interessen for at genskabe ideerne fra den klassiske Oldtid – at de berømte haver bliver til. Derfor indeholder haverne ofte de samme elementer:  statuer, vand, trapper, mindre haverum osv., som er karakteristisk for slot eller villa, som det har heddet lige siden Oldtidens Rom.

Læs mere om rejsen på dette LINK