PROGRAM forår 2021

Dante Alighieri Sydvest – Program forår 2021

JANUAR

Tre online foredrag af Jesper Storgaard Jensen, Rom

Foredrag 1 produceres 12. januar. Vi kan se udsendelsen på et valgfrit tidspunkt fra 13. eller 14. januar og en lille uge frem. Du modtager et link til dette foredrag i din postkasse inden da.

Foredrag 2 produceres 19. januar. Vi kan se udsendelsen på et valgfrit tidspunkt fra 20. eller 21. januar og en lille uge frem. Du modtager et link i din postkasse inden da.

Foredrag 3 produceres 26. januar. Vi kan se udsendelsen på et valgfrit tidspunkt fra 27. eller 28. januar og en lille uge frem. Du modtager et link til foredrag 3 i din postkasse inden da.

Foredrag 1 er om Italien og corona-krisen, Foredrag 2 og populisme i italiensk politik og Foredrag 3 er om mafiavirksomhed i hovedstaden. Nærmere oplysninger sammen de links, der sendes

 Foredragene er kun for medlemmer af Dante Alighieri

 

MANDAG den 8. marts 2021 kl. 18.45 i auditoriet på Esbjerg Gymnasium  AFLYST AFLYST AFLYST

Generalforsamling. Indkaldelse hertil udsendes pr. brev til medlemmerne

MANDAG den 8. marts 2021 kl. 19.15 – 21 i auditoriet på Esbjerg Gymnasium       AFLYST AFLYST

Le legende di Roma     (Udsat til 13. september 2021)

Foredrag på letforståeligt italiensk ved Gisella Paccoi og Massimo Scudo

Efter/før/under foredraget et glas vin. Hvis arrangementet bliver aflyst på grund af covid19, afholdes det i stedet mandag den 13. september

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang til arrangementet og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser blot på anfordring gyldigt medlemskort. Gæster (=ikke-medlemmer) skal købe billet og betale kr.50 pr. person og køber via dette LINK .

 

ONSDAG den 14. april 2021 kl. 19 – 21 i auditoriet på Esbjerg Gymnasium    DESVÆRRE AFLYST

Mare Nostrum, Romerriget og Middelhavet  (AFLYST – Forsøges gentaget efterår 2021)

Foredrag ved Tønnes Bekker-Nielsen

Tønnes Bekker-Nielsen har for et par år siden udgivet en bog med titlen ”MARE NOSTRUM”:

Romerrigets historie er også historien om Middelhavet. Havet bandt rigets provinser sammen, og uden havets ressourcer og kornforsyninger ad søvejen kunne en storby som Rom ikke overleve. Middelhavet var for romerne på en gang dragende og farefuldt: vejen til magt, ære og velstand, men også et farligt sted, hvor menneskeliv og store formuer på et øjeblik kunne forsvinde i dybet.  

Bogen, den første af sin art på dansk, følger Middelhavets rolle i romernes liv gennem 800 år, fra de tidligste krigsfartøjer til verdens første tankskibe, fra flådepolitik til fiskeopdræt.

Tønnes Bekker-Nielsen er Dr. Phil og lektor i antikkens historie ved SDU

Foredraget blev aflyst i efteråret 2020 på grund af corona-regler for forsamlinger.

Efter/under foredrag et glas vin

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang til arrangementet og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser blot på anfordring gyldigt medlemskort. Gæster (=ikke-medlemmer) skal købe billet og betale kr. 50 pr. person og køber via dette LINK .

 

ONSDAG den 12. maj 2021 kl. 18:45 – 21 i auditoriet på Esbjerg Gymnasium AFLYST DESVÆRRE!

Generalforsamling

Materiale er udsendt. Efter generalforsamligen:

Om Syditalien      AFLYST

Foredrag ved Cecilie Marie Meyer

Med udgangspunkt i sin seneste bog Mezzogiorno vil Cecilie Meyer bl.a. fortælle om sine oplevelser i netop Syditalien.

Cecilie Meyer er cand. mag. i italiensk fra Københavns Universitet. Hun har for Politikens Forlag skrevet rejsebøgerne Turen Går Til Napoli og Syditalien, Turen Går Til Sicilien og Turen Går Til Sardinien. For yderligere oplysninger kam man besøge hjemmesiden http://ceciliemariemeyer.dk/

Efter/under foredrag et glas vin

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang til arrangementet og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser blot på anfordring gyldigt medlemskort. Gæster (=ikke-medlemmer) skal købe billet og betale kr. 100 pr. person og køber via dette LINK .

 

GENERELT:

Der tages forbehold for coronavirus, dvs aflysninger i programmet.

Skulle du endnu ikke have meldt dig ind, kan du indmelde dig og betale et årskontingent ved at følge dette link:  http://www.dante-alighieri.dk

(Vælg Sydvest- Jylland og indmeldelse i Sydvestjylland)

Årskontingent er pt. 200 kr. for enkeltmedlemskab, dog 100 kr. for studerende som modtager SU, og 375 kr. for samboende par. Du vil straks efter indmeldelse få dit medlemskort tilsendt per mail.