Aflysning! Onsdag, den 30. september 2020, kl. 19.00. Romerske Veje

Eisbjerghus Internationale Efterskole er blevet pålagt at aflyse alle arrangementer – herunder også vores foredrag, Romerske veje.

Det er med beklagelse, at vi må aflyse. Vi håber og regner med, at vi kan gennemføre resten af Dante Sydøsts efterårsprogram!

Foredrag  ved Tønnes Bekker-Nielsen:

Romerske veje

(Som sidste år får vi en lækker italiensk menu. ALLE skal derfor forhåndstilmelde sig. Læs mere herom nedenfor)

 Sted: Eisbjerghus Internationale Efterskole. Eisbjergvej 2, 5580 Nr. Aaby.

Kort: Se dette LINK

Sidste gang, vi hørte Tønnes Bekker-Nielsen holde foredrag, var emnet Mare Nostrum, altså romerrigets historie med udgangspunkt i Middelhavet og dets betydning for handel, fiskeri og krigsførsel.

Denne gang tager Tønnes Bekker-Nielsen os med på de romerske veje i Syditalien, nemlig Via Appia og Via Traiana. Vi får historien om romernes imponerende ingeniørkunst og dermed også om sammenhængen mellem bygning af veje, broer og imperium.

Foredraget giver os indblik i, hvordan man arkæologisk analyserer vej- og brobyggeri, og hvilken udvikling byggeteknikken har gennemløbet.

Tønnes Bekker-Nielsen underviser i antikkens historie på Syddansk Universitet og blev i 2004 dr.phil. på afhandlingen ”The Roads of Ancient Cyprus”.

—————-

Pga. coronaen må vi kun være 50 deltagere i foredragslokalet.

Tilmelding sker efter ”først til mølle”-princippet. Derfor råder vi til hurtig tilmelding!

Prisen er for selve menuen. Dante Sydøst giver vinen hertil.

Dantes medlemmer: Betaler 150 kr. pr. person. Tilmeld jer arrangementet ved hjælp af dette LINK (tilmelding og betaling senest den 23. september).

Gæster og ikke-medlemmer: betaler kr. 250 kr. pr. person. Tilmeld jer ved hjælp af dette LINK (tilmelding og betaling senest den 23. september).

 

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Dante Sydøst

Dante Sydøsts tovholdere i forbindelse med dette arrangement:

Marie Banke, [email protected]  60 93 54 35

Poul Storgaard Mikkelsen, [email protected]  23 48 81 40