Rejse til Rom. 2. – 9. december 2020. Alletiders Rom: Antik og moderne arkitektur

.

Foreningen Società arrangerer for alle interesserede og  i samarbejde med Italien Information Service en inspirerende rejse til Rom.

 

Rejseledere:

Anne Marie Nielsen (AMN), mag.art. i klassisk arkæologi, tidligere museumsinspektør ved Glyptoteket

Peter Mandal Hansen (PMA), arkitekt og lektor ved Arkitektskolen i Aarhus

Ib Larsen, presidente Società Dante Alighieri

En rejse for både nye og også mere erfarne Rom-rejsende, hvor vi besøger nogle af de kendte og mindre kendte, men endnu mere interessante steder i Rom. Selvom rejsen er en slags ”Rom for begyndere og fortsættere’, så vil alle Rom-rejsende få fantastiske oplevelser med hovedvægten på Antikken og på den moderne Arkitektur

Anne Marie Nielsen, mag.art. i klassisk arkæologi. Pensioneret 2020 efter mere end 40 år på Glyptoteket. Har forsket i, formidlet, forelæst i og publiceret om græsk-romersk kunst og kultur, samt lavet talrige udstillinger, senest Beriget og beruset – om en romersk sølvskat, og Vejen til Palmyra – om den antikke ørkenby i Syrien. Har besøgt Rom talrige gange, både som formidler og som forsker.

Peter Mandal Hansen, studielektor og arkitekt, er ansat ved Arkitektskolen i Aarhus og har gennem en årrække beskæftiget sig med den italienske arkitektur i det 20. århundrede. PMH har mange og lange studieophold i Rom og er en af Danmarks førende kendere og formidlere af moderne, italiensk arkitektur. PMH har ledet mange studierejser til Italien.

Ib Larsen vil som vanligt forsøge at holde styr på det praktiske og på gæsterne!

 

Program og tema for rejsen:

Alletiders Rom – Rom til alle tider:

Roms tusindårige lange historie bliver præsenteret af AMN og PM med hovedvægten på Roms historie i antikken og med referencer til renæssancen og barokken og videre til rejsens andet tyngdepunkt: Arkitekturen i det 20. århundrede.

 

Dagene veksler mellem det ældre og det nyere Rom, der fra første dag fører os til kvarteret omkring Campigoglio og den jødiske ghetto til Piazza Venezia med 1920’ernes nyfortolkning af Roms historie og Roms Universitet og Gino Coppedés Liberty bebyggelse (Art Nouveau).

 

Pantheon, Museet Palazzo Altemps, Augustus Mausoleum, Ara Pacis bliver optakten til Foro Italico, Ponte Milvio, de danske kunstneres port til den evige stad og MAXXI, kunstmuseet af den (irakiske) kontroversielle arkitekt Zaha Hadid.

 

Roms imponerende station Termini hævder sig efter Santa Maria degli Angeli’s genbrug af de antikke kolossale Diokletians thermer og museet Palazzo Massimo. Santa Maria Maggiore indleder turen forbi en række af Roms berømte obelisker til Den spanske Trappe. Trastevere indtages via Ponte Sisto.

 

Caesars Forum, Kejserfora, Forum Romanum, Palatin og Basilica San Clemente og forbi den nyere bydel EUR eller havebyen Garbatella.

 

Uden for Rom er Ostia Antica og Hadrians Villa for foden af Tivoli og på vejen derud har Rom bredt sig og opført interessante kirker.

 

På vores veje rundt i Rom kommer vi naturligvis også tæt på de mest kendte seværdigheder, så nye Rom-rejsende kan også roligt tage med!

 

Vi udnytter dagene fuldt ud: Der er afgang fra Kastrup den 2. december kl. 09.40 over Zürich og ankomst til Rom kl. 14.05, og hjemrejsen er den 9. december kl.14.50 over Zürich og med ankomst Kastrup kl. 19.15 Det giver en eftermiddag, samt seks hele dage og så også lidt tid til indkøb den sidste dag.

 

Som en særlig service til deltagere, som har længere transporttid til Kastrup, og som ikke har familie/venner at overnatte hos, har vi forhåndsbooket et antal værelser på hotel Copenhagen Go, der ligger kun fire minutters gang fra Tårnby Station, altså lige på linjen til Kastrup. Pris for et enkeltværelse natten mellem den 1- og 2. december er kun kr 450 og for et delt dobbeltværelse kun kr. 350 /person. Interesserede bestiller i forbindelse med bestillingen af rejsen på dette LINK.

 

I Rom bor vi på Roms bedste og mest centralbeliggende, trestjernede hotel, 4 minutter fra Ghetto’en, 2 minutter fra Campo de’ Fiori og 5 minutter fra Trastevere,- et charmerende og nyindrettet, trestjernet, med elevator og dertil god morgenmad og altså den allerbedste beliggenhed.

 

Roms tusindårige lange historie bliver præsenteret af AMN og PM med vægt på Roms historie fra antikken med inspiration til renæssancen og barokken og videre til det 20. århundrede. Dagene veksler mellem det ældre og det nyere Rom.

 

Læs mere om rejsen, om dagsprogrammer mm på www.iis.dk