Onsdag den 21. oktober: Foredrag v. Anne Marie Nielsen: ”Det antikke Rom, fra mytisk begyndelse på de 7 høje fra 753 f. Kr til et verdensrige”

NB/NYT:  Også medlemmer skal nu  pga. Corona-restriktioner mht antal købe (gratis) adgangsbillet – se nederst.

 

HUSK gyldigt medlemskort og adgangsbillet*

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer til et foredrag  og gensyn med  mag.art. i klassisk arkæologi, Anne Marie Nielsen:

 

”Det antikke Rom, fra mytisk begyndelse på de 7 høje fra 753 f. Kr til et verdensrige”

Onsdag den 21. oktober kl. 19.30 

Århus Universitet,

I det vanlige lokale i de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

 

Det antikke Rom, der vokser sig til et verdensrige fra den mytiske begyndelse på de 7 høje fra 753 f. Kr., kan stadig med lethed spores i det moderne Rom. Vi følger udviklingen gemmen de talrige antikke ruiner, som også får liv gennem romernes egne efterladte beretninger om livet i byen. Foredraget vil forme sig som en vandring gennem byen, hvor vi standser op ved Forum Romanum og de prægtige kejserfora, vi stiger op på Capitol og kigger hen til Colosseum, vi kommer ind i kirker, hvor antikkens hellige steder også dukker op. Vi går tur i byen med den romerske digter Horats og den vovede poet, Catul.

Anne Marie Nielsen, mag.art. i klassisk arkæologi, nyligt pensioneret fra Ny Carlsberg Glyptotek som museumsinspektør i museets græsk-romerske samling. Har skrevet bredt om antikke emner og kurateret mange udstillinger, Senest kurator på Glyptotekets særudstilling Vejen til Palmyra, sammen med professor Rubina Raja, Aarhus Universitet.

 

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang men skal også  forhåndstilmelde sig via nedenstående link. Brug medlemsnummeret fra gyldigt medlemskort. I modsat  fald betales gæsteprisen på kr.100 /person.
* Også gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

.

Pga Corona-situationen byder vi denne gang desvære ikke fælles hygge og vin efter foredraget. Til gengæld anbefaler vi dette tilbud:

Fra vores franske søsterorganisation, Alliance Française, har vi nu fået inspiration og mulighed for at deltagerne derhjemme, på afstand, kan nyde et glas online-vin efter foredraget via dette overraskende og ultramoderne link, helt i tråd med alle Corona-restriktioner. Smag mere på dette LINK