Onsdag den 22. marts: Foredrag ved Charlotte Jørgensen: Elena Ferrante

Onsdag den 22. marts. kl. 19.00 til ca. 21.00

Foredrag ved Charlotte Jørgensen:

Elena Ferrante

 

Dante Sydøst indbyder til foredrag ved Charlotte Jørgensen.

Sted: Kolding bibliotek. Banegårdspladsen. Kolding 6000

Kort: se dette LINK

 

Foredrag om den tidligere ukendte forfatter Elena Ferrante og hendes 4 bøger fra Napoli om de 2 meget forskellige pigers livshistorie. Første bind: Min geniale veninde udkom i 2014 og tog læserne med storm og blev en international bestseller.

Hvad er der med Elena Ferrante? Hvad er det, der har gjort de fire bøger til så stor en oplevelse, især for kvindelige læsere? Hvorfor rammer Elena Ferrante os så dybt?

Forlægger Charlotte Jørgensen vil fortælle sin personlige historie om hvordan hun i 2002 opdagede Elena og besluttede sig at udgive hende på dansk. Napoliromanerne opfattes som Ferrantes nybrydende og originale forsøg på at skrive den europæiske historie som en kvindehistorie.

Charlotte Jørgensen giver også sit bud på en forståelse af værket som en udviklingsroman: Hvordan vi skal opleve forholdet mellem de to piger/kvinder og deres pagt, og hvad det er for en historie om kvindelig ødelæggelse, som romanerne også fortæller gennem Lila.

Medlemmer af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang til foredraget og skal ikke forhåndstilmelde sig, men forevise gyldigt medlemskort.

Gæster (ikke- medlemmer) skal købe adgangsbillet til 100 kr. via dette LINK.

(Måske ville det være en god idé at spare de 100 kroner og i stedet melde sig ind i foreningen – og samtidig få adgang til en række arrangementer hvert år. Se under INDMELDELSE Dante Sydøst).

 

I pausen byder Dante på et glas vin og mulighed for at snakke med Charlotte Jørgensen.

Tovholdere på arrangementet:

Pia Bruhn [email protected] og Kirsten Mølvang [email protected].