Nedslag i det moderne Italiens historie – belyst gennem film

Mandag, den 18. marts 2019, kl. 19.00

Nedslag i det moderne Italiens historie

 – belyst gennem film.

Foredrag

ved Roberta Diana og Jens Viggo Olavi Nielsen

Sted: Trinitatis Sognegård, Danmarksgade 61, 7000 Fredericia

Kort: Se dette LINK 

Det moderne Italiens historie byder på mangfoldige begivenheder og perioder, der er rige på kontraster og konflikter, samt bestræbelser på at glatte dem ud eller komme dem til livs.
Èn mulig indfaldsvinkel til historien kan man finde i filmens verden, og det er den vinkel, som vil blive benyttet i løbet af denne foredragsaften. Igennem nogle korte præsentationer og opsamlinger vil vi sammen dykke ned i tre repræsentative film, der kommer ind på centrale emner fra det moderne Italiens historie, såsom det økonomiske boom i slutningen af 1950’erne og 1960’erne, udvandringen fra syd mod nord, den sorte og røde terrorisme i kølvandet på ’68-bevægelsen og den politiske krise i 1970’erne, samt Berlusconismen som samfundsfænomen og personligt fænomen i 1980’ene og 1990’erne – og helt frem til i dag.

Roberta Diana, der har stået for slides og deltaget i planlægningen af foredraget, er uddannet kunsthistoriker fra Cagliari Universitet. Hun arbejder i dag fuldtids som copywriter og grafisk designer, samt kommunikationsmedarbejder hos Wellvita i Esbjerg.

Jens Viggo Olavi Nielsen er uddannet idéhistoriker fra Aarhus Universitet. Han er til daglig lektor i filosofi, oldtidskundskab og historie ved Esbjerg Gymnasium, HF og IB, og underviser samtidig i faget TOK (Theory of Knowledge) på IB-uddannelsen.

 

Medlemmer af Foreningen Dante Alighieri har gratis adgang til foredraget

og skal ikke forhåndstilmelde sig, men blot forevise gyldigt medlemskort.

Gæster (ikke medlemmer) betaler 100kr. Ikke-medlemmer skal tilmelde sig

foredraget ved køb af billet via dette LINK.

I pausen byder vi som sædvanligt på et glas vin og en hyggelig snak med foredragsholderne og med de øvrige medlemmer.

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Dante Sydøst

Tovholdere:

Dagny Pol Køster. [email protected]  24 44 44 51

Sven Lundberg. [email protected]  29 28 93 11