Fredag den 8. marts: Gastronomisk aften med vinmenu og med det bedste fra Emilia-Romagna

Vi fortsætter med de specielle, gode og hyggelige/opbyggelige aftner med den bedste mad fra Italien, med vinmenu og med de bedste deltagere til endnu en skøn aften med fælles madlavning, undervisning og ren råhygge

-alt styret med hård hånd og charme af vores italienske gæstekok Massimiliano Cameli fra albergo/ristorante Il Vecchio Convento i Portico di Romagna

 

Denne gang bliver det virkeligt det ægte, lokale køkken fra Emilia Romagna, delvist la Cucina povera, bondekøkkenet, men raffineret og med de bedste vine fra Romagna.

Vi starter med at smage på – og forstå –  forskellige typer af ”parmaskinke”, parmesanost i forskellige modninger, andre charcuterivarer, flere slags olivenolie, specialiteten Tortelli alla Lastra og laver to slags ’pasta’ (Passatelli og Cappelletti) serveret på to vidt forskellige måder. Så kommer kødretten, en skøn capretto fra Stenalt Gods og endelig både en kastanjetærte, Castagnaccio og en Suppa inglese alla Romagnola.

 

Vi starter med at smage på fire forskellige slags og kvaliteter af olivenolie, så tre forskellige typer af parmesanost, dernæst en typisk salame fra Modena, en Mortadella fra Bologna og tilsidst den skønneste Finocchiona: Fennikelpølsen fra Toscana.

Dernæst begynder vi selv at lave mad:

Se opskrifterne her, så kan du jo selv lave dem derhjemme: Samlede opskrifter

Vine:

Aperitivo: prima alba spumante molto

Pagadebit frizzante

Le Case Trebbiano/Chardonnay

Albana di romagna secco

Sangiovese le Case

Sangiovese riserva Torricello

Pideura cabernet/ sangiovese

Albana dolce, Cagnina dolce venere

 

Foreningen har fået en invitation fra gæstekokken Massimiliano Cameli som inviterer madglade og interesserede til en usædvanlig og skøn, italiensk madoplevelse i Aarhus’ bedste Ristorante:  ”DIN EGEN RISTORANTE”.

Vi er sikre på at initiativet vil tiltale mange af de mange madglade Italiens-rejsende, som på denne måde, midt i den danske vinter, kan få en varm, italiensk oplevelse.

Deltagerne skal – under kyndig vejledning – selv tilberede aftenens vinmenu. Undervisningen vil være på en skøn blanding af italiensk, dansk, engelsk og kropssprog, og alle kan deltage uden hverken specielle sproglige- eller køkkenmæssige forudsætninger. Eneste forudsætning er glæden ved at lave mad og spise i godt selskab.

Massimiliano Cameli kommer fra den kendte ristorante “Al Vecchio Convento”  i Portico di Romagna, området med Italiens bedste køkken, kokke, vine og trøfler – og dertil en masse livskvalitet og gæstfrihed, som i de gode gamle ’60ere. Massimo Cameli tager det bedste af de lokale, traditionelle køkken og giver det en fornyet tvist med kvalitet, kærlighed og humor.

Restauranten i Portico er med Michelin-anerkendelse. Både Massimiliano og hans bror Matteo bliver ofte inviteret som gæstekokke på de bedste udenlandske restauranter, som fx Fredrikshøj Kro i Aarhus og i de sidste par år fx også på restauranter i Reykjavik, – vel nok pt det ‘hotteste’ sted i Europa.

Massimiliano har sammensat en vin-menu med udgangspunkt i de retter, som serveres på “Al Vecchio Convento”:

 

”Din egen Ristorante” åbner i skolekøkkenet på Skovvangsskolen, Skovvangsvej 150, 8200 Aarhus N.

Massimiliano håber med tiden igen at kunne åbne ”Sin Egen Ristorante”, i Aarhus, men som et forsøg har Foreningen kunnet leje dette skolekøkken. Køkkenet er hyggeligt, men er ikke et professionelt udstyret køkken. Massimiliano opfordrer derfor deltagerne til at de medbringer er par af deres egne yndlingsknive, som med større sandsynlighed kan skære bedre end Skolens egne knive.

Prisen for at deltage i undervisningen og for aftens vinmenu er kr. 680/ person*

Der er i alt plads til 16 deltagere, så alle kan få kyndige råd, vejledning og kokketips af Massimiliano samt høre om de forskellige vine, der ledsager de mange retter.

Tilmelding via dette LINK

Pladserne tildeles efter først til mølle, først til ristorante..

Når/hvis systemet skulle melde UDSOLGT, så er der ikke flere pladser, desværre. Men evt. skuffede, interesserede er velkomne til at komme på en venteliste og forrest i køen til en evt. næste gang Massimiliano tager sin italienske ristorante med til Aarhus. Send en email til: [email protected]   I Emnefeltet skrives: RISTORANTE – og nede i mailen skrives navne/antal på interesserede.

 

Vi minder om at Foreningen udbyder tilsvarende madkurser i Italien, bl.a. også med Massimiliano. Se nærmere på dette LINK

 

*NB: I Forbindelse med betalingen pålignes et billetgebyr. Det endelige beløb fremgår tydeligt, inden endelig betaling.