Tirsdag den 6. december 2022. Foredrag ved Peter Mandal Hansen: “Moderne arkitektur i Rom”

HUSK gyldigt medlemskort eller adgangsbillet*

 

Vi er meget glade for at kunne invitere til et foredrag ved Peter Mandal Hansen.

Fra søvnig paveby til nutidens metropol

–  Den moderne arkitektur i Rom

Tirsdag den 6. december,   2022 kl. 19.30

Århus Universitet,

NB: I det vanlige auditorium i de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort, tryk på LINK  

 

Ved Italiens samling i slutningen af 1800-tallet blev Rom den unge nations nye hovedstad, og fortidens lidt søvnige paveby blev genstand for voldsomme forandringer og en heftig byggeaktivitet, der skulle være en moderne hovedstad værdig. Det fascistiske regimes vision om at skabe ”Det tredje Rom” førte i 20’erne og 30’erne til nye store indgreb i byens væv og til byggeprogram, der skulle gøre Rom moderne. Men det er særlig i efterkrigstiden at Rom vokser med nye bykvarterer, udstrakte forstæder og ny arkitektur.

Foredraget om den moderne arkitektur i Rom vil beskrive Roms udvikling til en moderne metropol og fokusere på byens moderne og nutidige bygningsværker og byudvikling.

 

 

Peter Mandal Hansen, studielektor og arkitekt, er ansat ved Arkitektskolen i Aarhus og har gennem en årrække beskæftiget sig med den italienske arkitektur i det 20. århundrede. Peter har haft mange og lange studieophold i Rom og er en af Danmarks førende kendere og formidler af moderne, italiensk arkitektur.

 

* Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang, skal ikke forhåndstilmelde sig, men og viser på blot på forlangende gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.**

Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK
(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer).

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og mulighed for snak med foredragsholderen og med de øvrige medlemmer.

 

 

 

 

**NB: I forbindelse med betalingen opkræves et billetgebyr på kr. 5,- samt et lille, varierende gebyr til kortudsteder afhængig af, om man betaler med Dankort, Visa, Eurocard m.fl.