Mandag den 16. januar 2023. For-for-Danmarkspremiere på den nye, italienske film: ”De otte Bjerge”. UDSOLGT

 

Mandag den 16. januar. For-for-Danmarkspremiere på den nye, italienske film: ”De otte Bjerge” af Felix Van Groeningen og Charlotte Vandermeersch.

 

Kom med Foreningen Società Dante Alighieri i Paradis

Foreningen Società Alighieri inviterer til for-for- præmiere til en special-forevisning af den nye og meget anmelderroste film:

”De otte Bjerge”

Mandag den 16. januar kl. 19.00

Biografen Øst for Paradis

Sal B, første sal

Paradisgade 7, 8000 Aarhus

Se LINK

Filmen får først premiere i DK den 8. februar 2023. Men Dante Aarhus er som vanligt ude som de første i DK.

Instruktørerne er belgiske, men filmen foregår i Italien og dialogsproget er Italiensk hele vejen igennem.

 

De 8 bjerge

Felix Van Groeningen (The Broken Circle Breakdown) og partneren Charlotte Vandermeersch har begået et grandiost, bevægende og til tider helt elegisk opus om to mænd, der bliver barndomsvenner i en afsidesliggende landsby i bjergene nord for Aosta-dalen – og siden kæmper med at genetablere venskabet som voksne.

 Historien strækker sig over fire årtier, hvor de to mænd skiftevis nærmer sig og fjerner sig fra hinanden. Bruno (Alessandro Borgni) drages af ensomheden i de majestætiske bjerge, mens Pietro (Luca Marinelli) søger ud i verden – og undervejs tager ophold i Himalaya, hvor titlens otte bjerge befinder sig. Naturen nøjes nemlig ikke med at agere bagtæppe, men bliver definerende for de to mænd, der begge kæmper med at artikulere deres følelser.

 Sjældent er venskab skildret med større, indestængt intensitet. Man er undskyldt, hvis man fælder en tåre eller ti, for er der noget, som især Felix Van Groeningen mestrer, så er det fremmaningen af de helt store følelser – uden at forfalde til melodrama.

Se trailer for filmen HER

 

Billetterne til special-forestillingen med danmarkspremiere koster for medlemmer kr. 60 stk og for ikke-medlemmer kr. 85 (inkl. et krus vino,) og skal og kan nu kun købes gennem dette LINK

(Normalprisen for billetter til film i ØFP er kr 100,- /stk og uden vino)

NB:  Pladserne sælges unummererede.  Når biografen, ca. 10 minutter før forevisningen, åbner døren til denne helt unikke forestilling, så er det efter efter  jeg-stiger- på-bussen-systemet-og-får-den-plads-som-er ledig, når salen åbnes.

NB: Hvis der meldes “UDSOLGT”, når du forsøger at købe så:

1) kontakt IKKE biografen Øst for Paradis: De kan intet gøre og har som sådan intet med salget af billetter at gøre.

2) men send en mail til [email protected]:

I Emnefeltet skriver du “VENTELISTE FILM ” – og nede i mailen navn og antal ønskede billetter. Så sender vi en mail, hvis der kommer flere pladser eller en ny forestilling.

 

Billetterne skal altså købes via Foreningens eget billetsystem, og billet fremvises og scannes ved indgangen til biografsalen.

Selve billetsalget er altså via Foreningens eget billetsystem, og ikke gennem biografen Øst for Paradis.

NB: I forb. m. købet betales et mindre billetgebyr. Det samlede beløb fremgår tydeligt, inden endelig accept af pris og køb.

Som en særlig service, vil der indledningsvist ikke være en lang stribe af reklamer; men efter filmen byder Foreningen på et glas drikkeligt vino.