Tirsdag den 10. september: Martin Guldberg: “FRANCO ZEFFIRELLI – KUNST OG RELIGION”

 HUSK gyldigt medlemskort eller adgangsbillet*

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer til et foredrag  om Franco Zeffirelli på dansk ved Martin Guldberg:

“FRANCO ZEFFIRELLI – KUNST OG RELIGION”

Tirsdag den 10. september kl. 19.30:

Århus Universitet,

I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

 

Franco Zeffirelli (1923-2019) udfoldede sig gennem sit på mange måder eventyrlige liv på flere områder, således blandt andet som scenograf, som instruktør af teater, film og opera, og som politiker. Hans dybe forankring i den katolske tro spejler sig flere steder i hans kunstneriske virke – naturligvis oplagt i filmen om Frans af Assisi fra 1972 og i TV-serien om Jesus af Nazaret fra 1977 – men viser sig også i værker med andre tematikker, som f.eks. iscenesættelsen af Mozarts ”Don Giovanni” på Metropolitan Opera House i New York. Nærværende foredrag forsøger at tegne et portræt af Zeffirelli som kunstner og at give eksempler på, hvordan kunst og religion undertiden flettes sammen i hans arbejde som instruktør.

 

Foredragsholder: Martin Guldberg, studielektor, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. Martin er cand. phil. i musikvidenskab, konservatorieuddannet sanger og sangpædagog, manuskriptforfatter og komponist, og han har herudover også arbejdet som scenograf på en række forestillinger.

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser på blot på anfordring gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
* Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

.

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Martin Guldberg og med de øvrige medlemmer.