Mandag den 28. januar. Foredrag v/ Tønnes-Bekker Nielsen: “MARE NOSTRUM”

 

Foreningens trofaste medlem og gennem tiden også faste foredragsholder, Tønnes Bekker-Nielsen, holder et foredrag:

 

 

Mandag den 28. januar  kl. 19.30:

Århus Universitet,

i det vanlige auditorium: 

I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

 

MARE NOSTRUM – Romerne og Middelhavet

 

Tønnes Bekker Nielsen har netop udgivet den længe ventede og helt enestående bog med titlen MARE NOSTRUM:

Romerrigets historie er også historien om Middelhavet. Havet bandt rigets provinser sammen, og uden havets ressourcer og kornforsyninger ad søvejen kunne en storby som Rom ikke overleve. Middelhavet var for romerne på en gang dragende og farefuldt: vejen til magt, ære og velstand, men også et farligt sted, hvor menneskeliv og store formuer på et øjeblik kunne forsvinde i dybet.   Denne bog, den første af sin art på dansk, følger Middelhavets rolle i romernes liv gennem 800 år, fra de tidligste krigsfartøjer til verdens første tankskibe, fra flådepolitik til fiskeopdræt. Undervejs møder vi de romere, der arbejdede på kajen eller færdedes på havet og nogle af de guder og helgener, der beskyttede dem på deres sørejser.

Bogen koster normalt kr 298,- men ved foredraget kan den købes til special-prisen kun kr. 198,-

Bogen skal betales kontant (ikke Mobile Pay) – så husk kontanter. Foreningen skal nok sørge for at være forsynet med et stort antal 2-kroner til byttepenge. Det er en fantastisk flot og meget læsevenlig bog!

 

Tønnes Bekker-Nielsen underviser i antikkens historie ved Syddansk Universitet og blev i 2004 dr.phil. på afhandlingen ”The Roads of Ancient Cyprus”.

 

Foreningens medlemmer har som vanligt gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men fremviser blot gyldigt medlemskort. Gæster og ikke-medlemmer skal købe en adgangsbillet til kr. 100,-/stk* via dette LINK

Måske ville det være en bedre idé at melde sig ind i Foreningen til kun 200 kr/år* og dermed få gratis adgang til 10-15 arrangementer/år. Medlemskabet gælder løbende 12 måneder fra indmeldelsesdato, og man melder sig ind via dette LINK  

 

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Tønnes Bekker-Nielsen og med de øvrige Italiens-interesserede.

 

*NB: I forbindelse med billetkøb og indmeldelse betales et mindre billetgebyr. Det endelige beløb fremgår tydeligt inden accept og betaling.