Program – Forår 2019

Dante Alighieri – Odense

Program – Forår 2019

 

Mandag den 21.1.2019 kl. 18.30   Historiens Hus, Klosterbakken 2, 5000 Odense

Drømmen om Italien – Fortællinger fra Abruzzo

 

Marianne Gade vil fortælle om at realisere drømmen om at eje et hus i Italien, i Pacentro i Abruzzo, små to timers kørsel fra Rom. Her har Marianne Gade købt Casa della Poesia og oplever den italienske hverdag med alle sanser på vid gab. Her leves livet langsomt. ”Il dolce far niente” – den søde gøren ingenting – er ophøjet til livskunst, og fællesskabet er højt værdsat.

Marianne Gade har netop udgivet bogen: Drømmen om Italien – fortællinger fra Abruzzo
Mødet med en ny kultur, en ny by og dens borgere står levende frem i denne underholdende bog, der er den første danske bog om Abruzzo, som er et lidt overset, men prægtigt område i Italien.
169 sider. 200 kr. Er udkommet.  Bogen kan i forbindelse med foredraget købes til kun 150 kroner. Betales kontant eller via Mobile Pay ved afhentningen.

Århus Stiftstidende har netop anmeldt bogen. Se hele anmeldelsen HER 

Interesserede kan forhåndsreservere bogen ved at sende en e-mail til: [email protected]

Under sit foredrag vil Marianne Gade henvise til et par “Italienske Drømmehuse”: www.casadellafilosofia.dk og  www.casadellarmoniä.dk og endelig www.casadellapoesia.dk 

Aftenen afsluttes, som vi plejer, med et glas vin – eller to!!

Pris for medlemmer kr. 50. Ikke-medlemmer betaler kr. 100. Tilmelding (og betaling) sker via dette link:  http://flexbillet.dk/dante-odense/  

Sidste frist for tilmelding er den 20.1.2019

 

 

Tirsdag den 26.2 kl. 19.00   Historiens Hus, Klosterbakken 2, 5000 Odense C.

Asger Jorn i Italien

Lise Seisbøll vil denne aften fortælle om Asger Jorns arbejde og liv på værkstedet Ceramiche San Giorgio i Albissola Mare, hvor Asger Jorn boede og arbejdede i en årrække bl.a. med at lave en del keramiske arbejder. Her opstod et legendarisk eksempel på dansk-italiensk venskab i det samarbejde, der igennem årtier har eksisteret imellem pottemagerfamilien Poggi i Norditalien og danske kunstnere som Asger Jorn og Nes Lerpa. Lise Seisbøll har et indgående kendskab til værkstedet og vil fortælle om den stærke kunstneriske alliance, der stadig fungerer på tværs af vore landegrænser.

Lise Seisbøll er kunsthistoriker og tidligere leder af keramikmuseet Grimmerhus, nu CLAY, i Middelfart.

Aftenen afsluttes naturligvis med et glas vin!

Pris for medlemmer kr. 50. Ikke-medlemmer betaler kr. 100. Tilmelding (og betaling) sker via dette link:    http://flexbillet.dk/dante-odense/  

Sidste frist for tilmelding er den 25.2.

 

Onsdag den 27.3 kl. 18.30 Historiens Hus, Klosterbakken 2, 5000 Odense C.

Generalforsamling og H.C. Andersen i Firenze

Vi begynder med at afholde årets generalforsamling. Se vedhæftede dagsorden.

Bemærk at forslag til emner, man ønsker drøftet samt forslag til kandidater til bestyrelsen ifølge foreningens vedtægter skal fremsendes senest 14 dage før generalforsamlingen. Vær også opmærksom på, at vi af hensyn til generalforsamlingen og aftenens foredrag allerede begynder kl. 18.30.

Generalforsamlingen vil være fra 18.30-19.30, og foredraget vil begynde kl. 19.30. Vi håber på stort fremmøde, så vi kan få en god drøftelse om foreningens udvikling.

Efter generalforsamlingen vil Ivan Z. Sørensen sammen med H.C. Andersen tage os med til Firenze: ”Staden Florents er en hel Billedbog, naar man vil blade op i den.” Sådan hedder det i Andersens eventyr “Metalsvinet”. Vi følger i eventyrdigterens fodspor i Firenze, bl.a. til Uffizi’erne og Santa Croce-kirken med særligt fokus på Bronzinos maleri af Kristus i underverdenen, som Andersen var så betaget af, samt billedets forunderlige ’skæbne’ og dets motiv – som vi uddyber med Dantes Komedie ved hånden.

Hvis du har lyst til at læse eventyret først, så er her et link: http://visitandersen.dk/metalsvinet/

IVAN Z. SØRENSEN er lektor på Roskilde Gymnasium. Han har tidligere været lektor på Firenzes Universitet og museumsinspektør på Karen Blixen Museet og har skrevet bøger og artikler om bl.a. Firenze, Karen Blixen, Kierkegaard og H.C. Andersen.

Vi slutter naturligvis aftenen med et glas vin.

Der er gratis adgang til generalforsamlingen, mens foredraget koster 25 kr. for medlemmer. Ikke-medlemmer betaler kr. 50. Tilmelding (og betaling) sker via dette link:    http://flexbillet.dk/dante-odense/  

Sidste frist for tilmelding er tirsdag den 26.3.2019.

 

Torsdag den 25.4. kl. 18.30 Odense Katedralskole, Jernbanegade, 5000 Odense C.

Koncert med Christine Nonbo Andersen og fællesspisning

Sidste arrangement i foråret bliver et festfyrværkeri med musik, sang og pasta. Det håber vi da!

Christine Nonbo Andersen vil synge et program af overvejende italienske komponister og vil blive akkompagneret af koncertpianist Laurits Dragsted. Christine Nonbo Andersen har en helt vidunderlig stemme, så vi kan se frem til en fantastisk oplevelse. Koncerten vil foregå i Odense Katedralskoles smukke Solennitetssal, hvor vi også bagefter sammen vil spise lidt god pasta, som bliver leveret af La Piazzetta, så vi kan afslutte sæsonen på en festlig og italiensk måde.

Christine Nonbo Andersen er sopran og synger bl.a. i Danmarks Radios Vokalensemble.

Pris for medlemmer kr. 100. Ikke-medlemmer betaler kr. 150. Tilmelding (og betaling) sker via dette link:  http://flexbillet.dk/dante-odense/ 

Sidste frist for tilmelding er mandag den 21.4 af hensyn til spisningen. Vær også opmærksom på, at vi af hensyn til spisningen allerede begynder kl. 18.30.

Vel mødt til foreningens arrangementer!

Erik Mader