Mandag, den 19. februar 2018. Foredrag v/ Sven Lundberg: “Var de italienske helte?”

Mandag, den 19. februar 2018, kl. 19.00

Var de italienske helte?

Foredrag ved Sven Lundberg

 

Sted: Trinitatis Sognegård, Danmarksgade 61, 7000 Fredericia (Det er nemmest at parkere i Kongensgade, ud for Trinitatis Kirkegård)

Kort: Se dette LINK

Sven Lundberg fortæller om en række forskellige helte i Italiens nyere historie, fra Garibaldi til nulevende helte. Helte er næppe noget historisk-videnskabeligt begreb. Men vi mennesker synes altid at have haft et gevaldigt behov for at have eller danne heltebilleder, selv om de nogle gange mere bygger på en illusion.

Når det gælder Italien historie, kan det give god mening at være opmærksom på selve helte-begrebet, fordi eftertidens Italien har opfattet en række af de stærke personligheder som helte – og ofte har forherliget deres bedrifter.

Men heltebegrebet lægger uvægerligt op til modsætningen: hvem er skurkene? Det kommer foredraget også ind på. Derfor er spørgsmålstegnet i selve overskriften vigtigt.

Det er i høj grad Sven Lundbergs eget udvalg af helte!

 

Sven Lundberg er cand pæd i historie, tidligere folkeskolelærer og ekstern lektor på Danmarks Lærerhøjskole. På eget forlag har han udgivet en række historiske bøger, bl.a. Kampen om Italien – 1799-1948 (2011)

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser blot på anfordring gyldigt medlemskort; gæster og ikke-medlemmer betaler kr. 100/person.

    Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen – og samtidig få adgang til en række arrangementer hvert år. Se under INDMELDELSE på Dante Sydøsts hjemmeside).

 

I pausen byder vi på et glas vin, og på grund af generalforsamlingen også små lækre snacks – og en hyggelig snak med foredragsholderen og med de øvrige medlemmer.

 

Dante Sydøsts tovholdere i forbindelse med dette arrangement:

 

Dagny Pol Køster, [email protected] , 24 44 44 51

 

Sven Lundberg, [email protected],  29 28 93 11.

 

——————————

Efter foredraget er der en kort generalforsamling for medlemmer.

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Dante Sydøst