Sommerhøjskole i Norditalien med Thomas Harder

Det er med stolthed, at Società Dante Alighieri i samarbejde med IIS igen kan præsentere to kendere af Italien som foredragsholdere på denne unikke rejse: Thomas Harder og Hans Scheving.

Begge foredragsholdere er fantastiske kendere og formidlere af italiensk kultur – en kæmpe oplevelse venter derfor rejsedeltagerne!

Hans Scheving har gennem mange år beskæftiget sig med Italien, dels gennem studieophold, forfattervirksomhed sammen med Thomas Harder og i bestyrelsen for det Danske Hus i Venezia. Hans Scheving har en baggrund som praktiserende arkitekt indenfor kulturarvsområdet, og desuden mange års erfaring med undervisning og formidling, bl.a. Fra DIS og Kunstakademiets Arkitektskole, samt medvirken i højskoler og kurser med Thomas Harder i Toscana mv. .

Thomas Harder har fået genudgivet bogen ”Fra Brenner til Trento”. Bogen er kommet som E-bog og kan købes for kun kr. 79,- via omtalen i linket nederst på denne side

Vi tilbyder her en rigtig højskole!! i bjergene lige nord for Bolzano – altså i Alto Adige eller Südtirol – i det område, som indtil 1919 var en del af det store Østrigske rige. Vi er lige i spændingsfeltet mellem italiensk og østrigsk kultur.

Indlogering på det pragtfulde Hotel Lichtenstern (www.lichtenstern.it). Hotellet ligger i 1300 meters højde. Derfor er temperaturen skøn og mild som en god dansk sommer.

Der bliver mange udflugter og daglige foredrag med hovedvægten på Südtirols nyere historie – Første Verdenskrig, fascismens sidste år, den voldsomme autonomikamp i 1960’erne og 70’erne, der omsider førte til oprettelsen af den autonome provins Bolzano/Alto Adige-Bozen/Südtirol, som i dag er et af de rigeste og bedst fungerende områder af Italien.

En af de former, hvor tilstedeværelsen af velstand og en rig blandingskultur med dele fra både det latinske middelhavsområde og den centraleuropæiske tyskorienterede kultur, har gjort sig mest gældende, er i den moderne, egnstypiske arkitektur. Vi skal derfor sammen se på nogle højdepunkter blandt disse frembringelser og høre om baggrunden for dem. Vores studier af moderne arkitektur lader sig muligvis endda kombinere på bedste vis med andre vigtige læringsfelter, som fx vinen hos en af de lokale og førende vinhuse (Burggräfler), uden for Meran.

Men også det helt moderne Italien bliver indgående behandlet, og alt krydres med helt enestående mad- og naturoplevelser.

Under opholdet bliver der også mulighed for at følge det lokale liv og deltage i de lokale markeder, koncerter m.m.

Vi vil afdække en, for de fleste, helt ukendt side af Italien, og der vil dagligt være 1 -2 foredrag ved de to dygtige og sympatiske eksperter. Ib Larsen fra Italien Information Service AS holder sammen på trådene og på gruppen af rejsedeltagere.

Prisen dækker praktisk taget alle omkostninger – og det bliver ikke nemt at komme til at bruge ret mange penge på selve rejsen!

Vi har valgt at sammensætte et program, hvor stort set alt er betalt på forhånd og med mange fælles oplevelser – og også mulighed for at gå alene, hvis det ønskes.

Programpunkterne er ment som gode forslag, elementer som vi er sikre på at nå; men området har jo mange andre seværdigheder, som også kan besøges fra hotellet.

Med de mange fælles måltider er turen meget oplagt også for ene-rejsende. I det omfang det er ønsket og muligt, kan man endvidere uden tillæg blive ’parret’ med anden rejsende på dobbeltværelse – ellers betales det normale enkeltværelsestillæg.

Højskolen arrangeres i et skønt naturområde og gode vandresko mv. vil være nyttige. Alle kan deltage i højskolen, men ikke alle vil kunne deltage i alle vandreturene. Der vil altid blive gode råd om de forskellige strabadser, og hvor det ikke er muligt for alle at deltage til fods, vil der blive sørget for anden transport fx i bil eller svævebane.

Der vil daglig være 1- 1½ times foredrag, samt oplæg til næste dags udflugt.

 

Læs mere om rejsen og om tilmelding  mv på dette LINK