Mandag den 29. januar. Jane Hjarl Petersen: “Thorvaldsen, Rom og Nyklassicismen – Antikken i 1800-tallet”.

 HUSK gyldigt medlemskort eller adgangsbillet*

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer til et foredrag på dansk ved lektor ved SDU, Ph.d. Jane Hjarl Petersen:

‘Thorvaldsen, Rom og Nyklassicismen – Antikken i 1800-tallet’

 

Mandag den 29. januar kl. 19.30:

Århus Universitet,

I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

Den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen var en af 1800-tallets mest markante kunstnerskikkelser. Han var rundet af Oplysningstidens store tanker om det frie menneske og en ny og bedre samfundsorden, – tanker, der ofte trak på en stærk inspiration fra den græsk-romersk Antik. Thorvaldsen rejste som så mange andre kunstnere på denne tid til Rom for at opleve arven fra Antikken helt tæt på. Det blev til over 40 år i den evige stad og en plads som en af de allerfremmeste billedhuggere i samtidens Europa. I dette foredrag vil vi se på Thorvaldsens antikke inspirationskilder, dykke ned i de strømninger, der var med til at præge hans arbejde og forme den nyklassicisme, som han kom til at stå som en fremragende eksponent for.  

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser på blot på anfordring gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
* Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

Jane Hjarl Petersen er ph.d. i klassisk arkæologi og forsker bl.a. i antikke gravskikke og begravelseskultur ved Institut for Historie, Klassiske Studier, på Syddansk Universitet, hvor hun er ansat som lektor. Hun har publiceret forskningsartikler og bøger om antikke gravskikke og har endvidere en interesse for senere tiders reception af Antikken.

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Jane Hjarl Petersen og med de øvrige medlemmer.