Mandag den 5. oktober: Foredrag v. Jane Hjarl Petersen: “Ostia – havnebyens liv og mennesker”

NB/NYT:  Også medlemmer skal nu  pga. Corona-restriktioner mht antal købe (gratis) adgangsbillet – se nederst.

 

 HUSK gyldigt medlemskort og adgangsbillet*

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer til et foredrag ved lektor i klassisk arkæologi, Jane Hjarl Petersen:

 

“Ostia – havnebyens liv og mennesker”

Mandag den 5. oktober kl. 19.30 

Århus Universitet,

I det vanlige lokale i de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

 

Ostia – havnebyens liv og mennesker:

En lille halvtimes togtur udenfor Rom ligger Ostia Antica, der i antikken var metropolens hovedhavneby:

Via Ostia kom Rom ud i verden og verden kom til Rom. I dette foredrag skal vi møde havnebyens mangfoldige liv og få et indblik i en hverdag præget af trængsel, tilrejsende, handlende, lommetyve, slaver, embedsmænd og håndværkere – alle opholdt de sig i byen i kortere eller længere perioder, alle kom de med hver deres historie – nogen langvejsfra og andre mere lokalt forankrede. Ostia var en kulturel smeltedigel og et oplagt sted at studere de mange forskellige måder, som kulturmøder kunne udspille sig på i antikken!

 

Jane Hjarl Petersen er lektor i klassisk arkæologi ved Klassiske Studier, SDU. Hun har siden 2012 beskæftiget sig med Roms havneby Ostia og har udgivet flere artikler om emnet. I foråret 2020 udkom konferenceberetningen REFLECTIONS: HARBOUR CITY DEATHSCAPES IN ROMAN ITALY AND BEYOND, på forlaget Edizioni Quasar, som Jane Hjarl Petersen er redaktør på. Det er forskningsresultater fra denne helt nye bog, der trækkes på i foredraget.

 

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang, men også forhåndstilmelde sig, via nedenstående link. Brug medlemsnummeret fra gyldigt medlemskort. I modsat fald betales gæste-prisen kr. 100 /person.
* Også gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

.

Pga. Corona-situationen vil der desværre ikke blive budt på det ellers vanlige tætte og hyggelige samvær over et glas vin. Til gengæld anbefaler vi denne smarte, Coronavenlige franske løsning:

Fra vores franske søsterorganisation, Alliance Française, har vi nu fået inspiration og mulighed for at deltagerne derhjemme, på afstand, kan nyde et glas online-vin efter foredraget via dette overraskende og ultramoderne link, helt i tråd med alle Corona-restriktioner. Smag mere på dette LINK