30 april: Foredrag ved Mogens Nykjær om Det Sixtinske Kapel

Det sixtinske kapelForeningen Società Dante Alighieri inviterer herved til en præsentation af en ny bog og et foredrag ved kunsthistorikeren Mogens Nykjær:

Det Sixtinske Kapel
Tirsdag den 30. april, kl. 19.30
Århus Universitet,
NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.
Bygning 1324, lokale 011
Se kort: http://www.au.dk/om/organisation/find-au/bygningskort/?b=1324  

Ved foredraget vil Mogens Nykjær præsentere sin nye bog der udkommer på forlaget Gyldendal i løbet af april 2013.

Det Sixtinske Kapel i Rom

Det Sixtinske Kapel i Vatikanpaladset i Rom forbindes primært med Michelangelos billede af Gud, der skaber Adam. De to pegefingre, der rækkes livgivende frem mod hinanden, hænger i reproduktion på vægge verden over. Og vi står gerne i kø i en time eller mere langs Vatikanstatens forsvarsmur for at få dem at se. Michelangelo har vel malet verdens mest elskede billede.
Men pavens monumentale kapel er meget mere end en detalje i Michelangelos geniale ungdomsværk. Vægge og loft er dækket af billeder udført inden for en periode på knap hundrede år. At regne fra 1480’ernes begyndelse. En håndfuld af renæssancens største kunstnere fra Firenze og Rom har ført penslerne.
Vi vil gå dette – måske renæssancens betydeligste billedkunstværk – efter i detaljer og i helheder. For alt er tænkt sammen til en stor fortælling. Det er en sammenhængende fortælling om Guds plan med verden og mennesket. Om pavens og kirkens magt. Om liv og død og frelse. Vi vil se på kapellets udsmykning i relation til samtidens kirkepolitik og billedkunst.

Medlemmerne af  Foreningen Società Dante Alighieri  og Foreningsbutikken har gratis adgang; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 50/person/foredrag. Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at indsætte beløbet på Foreningens konto i Danske Bank: Registernummer 1551, Kontonummer 8013845. Oplys venligst navn(e) og “Nykjær”.
(Måske ville det være en god idé spare de 50 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer).

Bogen om Det Sixtinske Kapel kan købes med stor rabat til foredraget:

Normalpris kr 300, men tilforedraget kan den købes til kun kr 200,-

 

Tilbage til nyhedsoversigten