Torsdag den 6. februar: Foredrag v.  Gert Schwaner: “Kristian den førstes Romerrejse 1474”

 HUSK gyldigt medlemskort eller adgangsbillet*

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer til et foredrag ved  cand. mag. Gert Schwaner. :

 

“Kristian den førstes Romerrejse 1474”

Torsdag den 6. februar kl. 19.30

Århus Universitet,

I det vanlige lokale i de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

 

Kristian den førstes Romerrejse 1474

Mange danske italiensfarere har besøgt familien Gonzagas palads i Mantua for at beundre maleren Mantegnas vidunderlige fresker i La Camera degli sposi. Andre har besøgt den berømte condottiere Bartolomeo Colleones residens Malpaga ved Bergamo. Begge steder bliver man som dansker overrasket ved pludselig at blive konfronteret med billeder af den danske Kong Kristian den Første. Det åbenlyse spørgsmål melder sig: Hvad lavede en dansk konge i Italien i sidste halvdel af 1400-tallet, og hvordan var han kommet dér? Foredraget tager tilhørerne med på Kristian den Førstes 7 måneder lange rejse til den evige stad, Rom. Især tyske og italienske kilder gør det muligt for os at følge hans rute og få oplysninger om formålet med hans rejse, som både var af diplomatisk, familiemæssig og religiøs karakter. Meget vil være nyt, men en del vil også få eksisterende viden fra Danmarkshistorien til at falde på plads.

Gert Schwaner er cand. mag. i Historie og Italiensk.

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser blot på anfordring gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
* Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

.

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Gert Schwaner og med de øvrige medlemmer.