Torsdag den 19. september. Foredrag: Den politiske situation i Italien netop nu

 Foreningen Società Dante Alighieri inviterer herved til et foredrag ved Bernhard Hagen:

 

Torsdag den 19. september kl. 19.30:

Århus Universitet,

NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

 Den politiske situation i Italien netop nu

Der er nu gået mere end 100 dage siden Italien for første gang oplevede, at en siddende præsident blev genvalgt, og at det førende centrum-venstre parti, ”Demokraterne”, under Enrico Lettas ledelse dannede regering med Berlusconis centrum-højreparti; en regering som mange havde forestillet sig helt umulig. Gamle dødsfjender mødtes i en fælles regering. Berlusconi pralede med, at det var ham, der havde bragt ”20-årskrigen” til afslutning, mens omvendt mange i det demokratiske parti talte pessimistisk om ”partiets selvmord”. Men hvorfor udviklede tingene sig så overraskende? Og i hvor høj grad har en regering med så mange indbyggede modsætninger overhovedet været i stand til at udrette noget som helst? Hvilke overlevelsesmuligheder har regeringen, især efter at Berlusconi nu er endelig dømt i mediaset-sagen med risiko for at blive smidt helt ud af italiensk politik. Og hvordan er det gået med det store protestparti, femstjernebevægelsen siden den overraskende valgsejr i februar? Dette vil blive nogle af de vigtigste temaer i aftenens foredrag.  

Bernhard Hagen er cand. mag. Historie, italiensk, samfundsfag. – Lektor emeritus fra Aarhus Katedralskole.

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 50/person.
Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at indsætte beløbet på Foreningens konto i Danske Bank: Registernummer 1551, Kontonummer 8013845. Anfør venligst navn(e) og “Italien”.
(Måske ville det være en god idé spare de 50 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer).
 

Bernhard Hagen er en stor kender af Italien og beskæftiger sig indgående med at studere og kommentere det interessante, italienske politiske system. Da han samtidig er en levende og meget engageret fortæller venter der tilhørerne en rigtig god aften.

 Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin.