Torsdag den 18. april kl. 19.30:Foredrag om ITALIEN EFTER VALGET, hvor cand.mag. Bernhard Hagen taler om:Regeringskrise og præsidentvalg i Italien april 2013

Torsdag den 18. april kl. 19.30:

Århus Universitet,
NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.
Bygning 1324, lokale 011
Se kort: http://www.au.dk/om/organisation/find-au/bygningskort/?b=1324  

Foredrag om ITALIEN EFTER VALGET, hvor cand.mag. Bernhard Hagen taler om:

Regeringskrise og præsidentvalg i Italien april 2013

Italiens uregerlighed er legendarisk, og uregerligheden ser ikke ud til at være blevet mindre efter parlamentsvalget i slutningen af februar. Italiens socialdemokratiske parti (Partito Democratico) vandt ganske vist valget men overraskende nok kun med et mulehår foran Berlusconis konservative parti, som ingen havde spået en chance, da valget blev udskrevet. Og midt i det hele stormede også et protestparti ind på scenen med ¼ af vælgerne bag sig, komikeren Beppe Grillos ”Movimento 5 Stelle”. Og som om kaos ikke allerede var tilstrækkeligt, så nærmer Italien sig nu et præsidentvalg (18. april). – I foredraget vil jeg dels give en kort beskrivelse (”for begyndere”) af de forfatningsmæssige mekanismer, der er i sving i disse dage omkring både præsidentembedet og regeringsdannelsen; dels vil jeg komme ind på, hvorfor regeringsdannelsen har været så specielt vanskelig i denne omgang.

Bernhard Hagen er cand. mag. Historie, italiensk, samfundsfag. – Lektor emeritus fra Aarhus Katedralskole.

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 50/person.
Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at indsætte beløbet på Foreningens konto i Danske Bank: Registernummer 1551, Kontonummer 8013845. Anfør venligst navn(e) og “Italien”.
(Måske ville det være en god idé spare de 50 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer).