Tirsdag den 25. november. Aarhus – Foredrag ved Thomas Arvid Jaeger: Renæssancens Arkitektur

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer herved til et foredrag ved Thomas Arvid Jaeger, Arkitekt, Lektor Ph.D. Aalborg Universitet:

Renæssancearkitektur

Tirsdag den 25. november, kl. 19.30

Århus Universitet,

NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK 

Foredraget vil belyse renæssancens arkitektur i Italien fra ca. 1400 til ca. 1580. Perioden rummer hel en række af banebrydende værker som kommer til at præge arkitekturen helt op til det 20 århundrede. De var resultat af at de italienske bystaters velstand, et nyt åndeligt frirum, kunstnerisk ambitiøse mæcener, samt ikke mindst det forhold at renæssancen gav kunstneren og arkitekten en helt ny status i samfundet. Foredraget begynder med Brunelleschi og renæssancen Firenze og bevæge sig derfra til Veneto og Rom.

Thomas Arvid Jaeger underviser i arkitektur- og designhistorie på Aritektur&Design uddannelsen ved Ålborg Universitet og er foredragsholder på Arkitektskolen i Århus, Erhvervsakademiet i Viby og Folkeuniversitetet i Århus og Odense. Har medvirket til etableringen af Jørn Utzons sidste værk: Utzon Center i Ålborg. Har en Ph.D i formteori og formforståelse.

NB: Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men skal blot på anfordring fremvise gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.

Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer).

 Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin.