Tirsdag den 11. november. Foredrag om den politiske situation i Italien: Italien på vej mod et politisk systemskifte – mod “Den tredje republik”?

 Foreningen Società Dante Alighieri inviterer herved til et foredrag ved Bernhard Hagen:

 

Tirsdag den 11. november kl. 19.30:

Århus Universitet,

NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

 Den politiske situation i Italien:

Italien på vej mod et politisk systemskifte – mod “Den tredje republik”?

De italienske regeringer har siden republikkens indførelse i 1946 været kendetegnet ved at være svage og ustabile. De holder sjældent mere end et år og de får sjældent gennemført ret meget. – Hvad er årsagerne til denne ustabilitet og svaghed? Og især: hvad har den nuværende Renzi-regering tænkt sig at gøre ved det? – Fokus i foredraget vil være den forfatnings- og valglovsreform, som regeringen søsatte i sommer, og som nu er kommet igennem senatets første behandling. Vil det politiske systemskifte, som Renzi lægger op til, kunne rette op på den manglende handlekraft? Og hvad med demokratiet? Vil reformen være en trussel mod grundlæggende retsstatslige principper, som mange modstandere af reformen hævder?

Bernhard Hagen er cand. mag. Historie, italiensk, samfundsfag. – Lektor emeritus fra Aarhus Katedralskole.

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser på blot på anfordring gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

Bernhard Hagen er en stor kender af Italien og beskæftiger sig indgående med at studere og kommentere det interessante, italienske politiske system. Da han samtidig er en levende og meget engageret fortæller, venter der tilhørerne en rigtig god aften.

 Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin.