Tirsdag den 24. marts: Foredrag om Sardinien og medlemsmøde

Tirsdag den 24.marts:

Sardinien – et anderledes Italien

– Og møde for medlemmer af Dante Sydøst

 

Foredrag ved Erik Degn.

 Tirsdag den 24. marts kl. 19.00 (Kom i god tid!)

Fredericia Bibliotek
Prinsessegade 27
7000 Fredericia

Se KORT

NB: Bibliotekets hoveddør låses automatisk kl. 19.00, så kom i god tid.

Efter kl. 19.00 kan man ikke komme ind!

 

Foredrag ved Erik Degn:

Sardinien – et anderledes Italien

 

Sardinien er ikke det sted, de fleste danskere har besøgt på ferie. En del kender strandene i det nordvestlige hjørne, men kun få har været hele øen rundt. Erik Degn er en af dem, der har besøgt øen grundigt 9 uger fordelt over fem ture. Han siger om landet, at det er dejligt at køre rundt der i 2 uger og ikke møde en eneste dansker. Foredraget er med ca 150 billeder samt musikeksempler og små klip med folkedans.

Hovedafsnit

Strande, sprog og folkemusik, byer, natur, kæmpegrave, bronzealderens forsvarsborge: nuragherne, 3000 år gamle bronzefigurer, efterladenskaber fra fønikere og romere, noget om kirkebyggerier fra den tidligste kristendom til afslutningen af romansk periode, mad og vin, en berømt nobelpristager fra øen, veje og infrastruktur.

 

Sardinien er det sted, hvor man kan gå rundt i bronzealderfolkets bygværker fra 15-1800 år før vor tidsregning, hvor det øvrige Italien ”kun” kan byde på romertiden for 2000 år siden. Blandt musikken benyttes et instrument, som man med sikkerhed ved har været brugt i bronzealderen.

 

Erik Degn introducerer og giver smagsprøver på to helt specielle og lækre vine fra Sardinien!

 

Efter foredraget et kort –

Møde for medlemmer af Dante Sydøst

 

Vi har tidligere udmeldt, at der er stiftende generalforsamling den 24. marts.

Men gennem det første år har der været en del udskiftninger i arbejdsudvalget.

Det betyder, at vi har valgt at udsætte generalforsamlingen til efteråret – så vi kan nå at være ordentligt forberedt til så vigtigt et møde.

 

Men: Vi vil meget gerne mødes med så mange medlemmer som muligt for at tale med jer – og høre om jeres ønsker og forventninger til Dante Sydøst.

Kom med jeres ideer – gerne kreative forslag, som arbejdsgruppen kan have som en del af baggrunden for planlægning.

Skal foredrag/arrangementer dreje sig om kunst, litteratur, mad, vin, historie, det moderne samfund, rejser, spændende lokaliteter, studiekredse, film, sport – eller helt andre forhold om Italien. Vi ser frem til høre jeres konkrete ideer!.

 

Vi vil også meget gerne høre fra medlemmer, som vil deltage aktivt – enten i arbejdsudvalget/den kommende bestyrelse – eller med forskellige ad hoc-opgaver i forbindelse med foreningens arrangementer.

 

Det er vigtigt, at mange medlemmer kommer denne aften!

 

Mange hilsner

 

Arbejdsudvalget