Tirsdag 25. oktober kl. 19, Erritsø Fællesskole, Torben Svendsen: Stjerneforskeren Galileo Galilei

Tirsdag 25. oktober kl. 19, Erritsø Fællesskole, Krogsagervej 30, 7000 Fredericia.

I efteråret 1609 begyndte Galileo som en af de første at observere himmelrummet med kikkert og gjorde epokegørende observationer. Men hans tolkning af observationerne bragte ham på kollisionskurs med den katolske kirke. Den dramatiske konflikt kulminerede i 1636, hvor inkvisitionen dømte Galileo for kætteri. Straffen var livsvarig husarrest. Galileo forsatte dog sit videnskabelige arbejde og er ifølge Einstein grundlæggeren af den moderne naturvidenskab.

I foredraget stifter vi bekendtskab med et begavet og farverigt renæssancemenneske med fokus på baggrunden for og forløbet af processen. En proces der ikke er så sort-hvid, som den ofte fremstilles.  Der bliver også tid til at komme ind på forbindelser mellem Galileo og Dante. Og som en bonus er mange ideer til nye turistmål i Italien.

Torben Svendsen er uddannet fra Århus Universitet med matematik som hovedfag og fysik som bifag. Han har netop  haft 40-års jubilæum som gymnasielærer. Parallelt hermed har han arbejdet som redaktør, og han er forfatter til en del undervisningsmateriale. Fuld publikationsliste:

https://www.torbensvendsen.com/udgivelser.php

Hans interesse for Galileo blev grundlagt i forbindelse med studieture til Firenze og Rom. Interessen er blevet intensiveret, fordi Galileo har været et springbræt til mange dele af italiensk kultur og historie.

Torben er selv medlem af Dante Sydøst.

I pausen byder vi som sædvanligt på et glas vin, lidt snack – og en hyggelig snak med foredragsholderen og med de øvrige medlemmer.

Foredraget er gratis for Dantes medlemmer. Medlemmer må gerne dele budskabet med interesserede. Vi modtager gerne gæster.

Priser:

Pris for gæster/ikke-medlemmer 100 kr. Beløbet refunderes, hvis man melder sig ind i Dante Sydøst. Billetter kan købes via dette LINK eller hos kasserer Bente Grønfeldt: [email protected]; Mobil: 26 29 95 61.

            
Medlemskab for enkeltpersoner kr. 200 pr. år
Medlemskab samboende par kr. 375 pr. år
Medlemskab for studerende på SU kr. 100 pr. år

Sådan melder man sig ind: Gå til medlemssiden via medlemssiden hos eventit via dette LINK.

Tovholdere ved dette foredrag:

Dagny Køster, 24 44 44 51, [email protected]

Sven Lundberg, 29 28 93 11,  [email protected]