Onsdag den 23. november kl. 19 på Kolding Stadsarkiv. Nils Arne Sørensen: Facisternes Rom

Facisternes Rom v/Nils Arne Sørensen

Onsdag den 23. nov. kl. 19 – 21, Kolding Stadsarkiv, Skolegade 2, 6000 Kolding. (Nicolai-området)

I 1922 overtog fascisternes leder, Benito Mussolini, regeringsmagten i Italien. Han havde store ambitioner. Italien skulle genrejses som stormagt, landet skulle moderniseres og befolkningen genopdrages: der skulle skabes nye, fascistiske mennesker. Som en del af dette projekt begyndte fascisterne at forandre byen Rom, så den kunne være en passende hovedstad for fascisternes nye Romerrige. De ville skabe et nyt Rom, et tredje Rom efter kejsernes og pavernes.

Forelæsningen vil efter en introduktion til fascismen fortælle om, hvordan fascisterne gennem omfattende udgravninger og saneringsprojekter i det historiske centrum synliggjorde det romerske kejserrige, som de så sig som arvinger til, men også hvordan de med monumentalt byggeri fremstillede deres egne idealer om et moderne fascistisk samfund befolket af nye mennesker.

Nils Arne Sørensen er professor i moderne historie ved Syddansk Universitet.


I pausen byder vi som sædvanligt på et glas vin, lidt snack – og en hyggelig snak med foredragsholderen og med de øvrige medlemmer.


Foredraget er gratis for Dantes medlemmer. Medlemmer må gerne dele budskabet med interesserede. Vi modtager gerne gæster.

Priser:

Pris for gæster/ikke-medlemmer 100 kr. Beløbet refunderes, hvis man melder sig ind i Dante Sydøst. Billetter kan købes via dette LINK eller hos kasserer Bente Grønfeldt: [email protected]; Mobil: 26 29 95 61.

            Medlemskab for enkeltpersoner kr. 200 pr. årMedlemskab samboende par kr. 375 pr. årMedlemskab for studerende på SU kr. 100 pr. år

Sådan melder man sig ind: Gå til medlemssiden via medlemssiden hos eventit via dette LINK.

Tovholdere ved dette foredrag:

Bente Grønfeldt, 26 29 95 61, [email protected]

Birgitte Zeidler, 50 98 33 50,  [email protected]


PS: Husk evt. en varm sweater til foredraget. Alle offentlige lokaler er nu kun opvarmet til19 grader.