Program for foråret 2014

Program for foråret 2014

28. januar: Andrea Fabio Cattoni: “Minestrone alla ligure”

Andrea Cattoni er en stolt herboende ligure, som brænder for at dele sin passion for denne italienske region med os andre. Minestrone alla ligure er et foredrag om alt godt fra Ligurien. Andrea tager os på rundvisning i Ligurien og byder os velkommen i regionens spændende traditioner, som spænder fra lokale opskrifter, musik, litteratur samt den lokale dialekt.

 

 18/2: antropolog Bjørn Thomassen holder foredrag om Rom og romerne bag facaden.

Som Obelix siger: ”De er skøre, de romere!” og nu kan I høre hvorfor og hvordan, når antropolog Bjørn Thomassen tager os med på en underholdende rejse i den romerske nationalkarakter. Hvad bygges der, handles der, køres og parkeres der? Hvad er romernes forhold til lovlighed og – især – ulovlighed? Og hvordan lever og opfører romerne sig i deres by i en globaliseret verden?

Bjørn Thomassen, lektor ved Roskilde Universitetscenter, lukker døren op til det moderne Rom. Han har boet mange år i byen, og han formidler sin store indsigt i og viden om den med facts og humor til sit publikum.

 

20/3 Cristina Tibo Hansen, fotoforedrag: “Veneto på nært holdt – på vandring fra Arena-Verona til Skt Markus plads i Venedig”

Sammen med Cristina Tibo Hansen har vi tidligere ”vandret” omkring Firenze i 2011 – denne tur gennem Veneto bliver lige så skøn. Fra Amarone til Markuspladsen!

I forbindelse med dette foredrag afholdes den årlige generalforsamling, dagsorden i flg. vedtægternes § 9. Detaljeret dagsorden kommer senere.