Program – Efterår 2018

Dante Alighieri – Odense

Program – Efterår 2018

 

Mandag den 13.8 2018 kl. 16.30, Koncerthuset Odeon, 5000 Odense C.

 

Michelangelo og fællesspisning på Odeon Social

 

Efterårets arrangementer i Dante Odense begynder med et besøg i Odeon, hvor vi skal se den spændende udstilling med kopier af Michelangelos fresker i Det Sixtinske Kapel, som kommer til Odense denne sommer og bagefter spise sammen i Odeon Social.

Michelangelo brugte fire år på et bygningsstillads, 22 meter oppe i Det Sixtinske Kapel, for at skabe verdens mest berømte freskomaleri, så der er højt til loftets malerier, når man besøger Det Sixtinske Kapel, og det kan være svært at få alle detaljer med, men her bliver der mulighed for at se malerierne helt tæt på.

Foreningens tidligere formand, professor, dr. phil. Jørn Moestrup og hans hustru dr.phil. Esther Nyholm, vil introducere os til Michelangelos fresker og Det Sixtinske Kapel og være vores guider på rundvisningen.

Vi mødes i forhallen i Koncerthuset Odeon kl. 16.30, og efter en kort introduktion går vi til selve udstillingen og ser den verdensberømte samling af Michelangelos fresker.

Kl. 18.00 skal vi spise i Odeon Social. Hvad menuen er, ved vi ikke, men det skulle efter sigende være godt. Drikkevarer kan købes i baren. Der vil være reserveret plads til os.

Normalt koster indgangen til udstillingen 150 kr. og spisningen 89 kr., men vi har fået forhandlet en samlet pris på 175 kr. for både udstilling og spisning. Gæster og ikke-medlemmer betaler kr. 250 kr. Tilmelding (og betaling) sker via dette link:    http://flexbillet.dk/dante-odense/

Sidste frist for tilmelding er den 6.8.2018

 

 

 

Tirsdag den 9.10 kl. 19.00, Historiens Hus, Klosterbakken 2, 5000 Odense C.

 

Cykelture i Toscana og Monsanto vin fra Bichel


Denne aften skal vi en tur til Toscana, hvor vi skal høre om cykelture rundt i Toscana og smage på vin fra den berømte region.

 

Lone og Steen Lund Hansen fra Toscana Bike Blues vil informere os om deres cykelrejser i Toscana, som de har arrangeret i mange år, især til området i og omkring Siena. De kalder det selv for cykelrejser for livsnydere, hvor stemningen, duftene og det skønne Toscana, sammen med friheden ved at cykle, går op i en højere enhed. Mon ikke der vil blive vist mange skønne billeder fra det dejlige område?

 

Bagefter vil Lars Bo Henriksen fra Bichel i Århus fortælle om vine fra Toscana. Vi skal prøvesmage 3 forskellige vine fra den berømte producent Monsanto. Vinsmagningen vil desuden inkludere brød og ost og er inkluderet i prisen.

Se link til Toscana Bike Blues: http://toscanablues.dk/pdf/Toscana%20Bike%20Blues%20Brochure.pdf

 

Se link til Bichel: https://www.bichel.dk/vine

 

Pris for medlemmer kr. 100. Ikke-medlemmer betaler kr. 150. Tilmelding (og betaling) sker via dette link:    http://flexbillet.dk/dante-odense/

Sidste frist for tilmelding er den 8.10.2018.

 

 

Onsdag den 7.11.2018 kl. 19.00, Historiens Hus, Klosterbakken 2, 5000 Odense C.

 

Venetiansk glasarbejde og glaskunst  

 

Italiensk design og smag har altid været noget særligt og ofte ekstravagant, og for glassets vedkommende var og er det ultimative sted Venedig med den nærliggende ø Murano, hvor det meste glas blæses – lige fra perler og drikkeglas til overdådige spejle og lysekroner. De seneste 1000 år er der blevet blæst glas i Venedig, men på grund af risiko for brand, måtte glaspusterne fra 1291 ikke længere arbejde i Venedig, og de flyttede så deres virksomheder til Murano, og den dag i dag frembringes der her meget kunstglas, som hører til det mest progressive i verden.

 

Jan Kock vil give os en introduktion til italiensk glaskunst og øse af sin store viden om glasproduktion og give et signalement af venetiansk glaskunst gennem årene med særlig vægt på de seneste årtier. Der vil blive rig lejlighed til selv at vurdere, hvad man synes om de mange facetter af glas, øen i lagunen kan byde på.

 

 

Jan Kock er en af Danmarks førende glashistorikere. Han er uddannet arkæolog og lektor emeritus på Ålborg Universitet. Han stod bl.a. for udstillingen ”Kongelige glas”, som blev vist både herhjemme og i udlandet.

 

Aftenen afsluttes, som vi plejer, med et glas vin – eller to!!

 

Der er gratis adgang for foreningens medlemmer. Gæster og ikke-medlemmer betaler kr. 50. Tilmelding (og betaling) sker via dette link:    http://flexbillet.dk/dante-odense/

(Sidste frist for tilmelding er den 5.11.2018)

 

 

 

 

Torsdag den 22.11.2018 kl. 18.30    Odense Katedralskole, Jernbanegade 34, 5000 Odense C.

Juleafslutning og Trentino

Vi slutter sæsonen med endnu et dobbeltarrangement. Inden årets festlige juleafslutning vil vores forhenværende næstformand Renzo Casna berette om den autonome provins i Norditalien Trentino. Renzo stammer oprindeligt fra Trentino og betegner sig selv som ærke-trentiner. Han omtaler stadig Trentino og Rovereto som “hjemme”, selvom han er dansk gift og snart har boet i 40 år i Danmark. Renzo har naturligvis også en lejlighed i Trentino, og han importerer som bekendt vin og ost fra området, som mange af os nyder stor glæde af. Professionelt arbejder Renzo med import af blomster og planter fra ikke mindst Italien. Det skal nok blive både interessant og festligt at høre – og sikkert krydret med flere italienske og trentinske sprogblomster.

 

Efter foredraget går vi op i Katedralskolens kantine for at indtage den traditionsrige julebuffet. Mon ikke der bliver mulighed for at smage både biscotti og den klassiske italienske dessertvin Vin Santo igen i år? Prisen inkluderer mad og vin.

Pris for medlemmer kr. 250. Ikke-medlemmer betaler kr. 350. Tilmelding (og betaling) sker via dette link:    http://flexbillet.dk/dante-odense/

Sidste frist for tilmelding er den 20.11.2018.

 

Vel mødt til foreningens arrangementer!

Erik Mader