Onsdag den 20. marts, 2024. Operaforedrag ved Leif V.S. Balthzersen: Verdi og Shakespeare – AARHUS

Vi gentager foredraget:

NB: Gyldigt medlemskort eller gæstebillet* fremvises på anfordring

 

Leif V.S. Balthzersen, der er mag.art. i musikvidenskab, har igen lovet at glæde Foreningen med et foredrag:

 

 

Onsdag den 20. marts 2024 – Kl. 19.30  

NB STED:

Møllevangsskolen, Festsalen/aula

Møllevangs Allé 20, 8210 Aarhus

Se kort på dette LINK

 

‘Verdi og Shakespeare’

 

Giuseppe Verdi – 1800-tallets største italiensk operakomponist – havde en livslang kærlighed til William Shakespeare. Ligesom mange andre komponister ville han gerne skrive operaer over Shakespeares skuespil, og det blev til tre mesterværker (ud over nogle ikke-realiserede projekter), nemlig Macbeth, Otello og Falstaff. Disse tre værker er meget forskellige og giver – udover at være pragtfuld musik – et godt indblik i, hvordan man forvandler et skuespil til den helt anderledes genre, som en opera er.

 

Leif V.S. Balthzersen, der er mag.art. i musikvidenskab, og som er bogaktuel med operaføreren ”Opera. 90 værker akt for akt” fra Aarhus Universitetsforlag, fortæller i foredraget om Verdis Shakespeare-operaer og om forskellene på opera og skuespil. Alt sammen naturligvis med DVD- og musikeksempler.

 

 

Foreningens medlemmer har som vanligt gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men fremviser blot gyldigt medlemskort  (udprintet eller fremvist på Smart Phone).

*Gæster og ikke-medlemmer skal købe en adgangsbillet til kr. 100,-/stk* via dette LINK

Måske ville det være en bedre idé at melde sig ind i Foreningen til kun 200 kr/år* og dermed få gratis adgang til 10-15 arrangementer/år. Medlemskabet gælder løbende 12 måneder fra indmeldelsesdato, og man melder sig ind via dette LINK  

 

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Leif V.S. Balthzersen og med de øvrige Italiens-interesserede.

 

*NB: I forbindelse med billetkøb og indmeldelse betales et mindre billetgebyr. Det endelige beløb fremgår tydeligt inden accept og betaling.