Onsdag den 28. januar. Foredrag om det italienske præsidentvalg v/ Bernhard Hagen

 Foreningen Società Dante Alighieri inviterer herved medlemmerne (og evt. gæster/ikke-medlemmer*) til et foredrag ved Bernhard Hagen:

 

Onsdag den 28. januar kl. 19.30:

Århus Universitet,

NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

 Den politiske situation i Italien:

Præsidentvalg i Italien

Så skete det! Kl. 10.35 den 14. januar trådte Italiens præsident Giorgio Napolitano tilbage og gav dermed signalet til at valget af en ny præsident kan gå i gang i slutningen af januar-begyndelsen af februar. Napolitano skriver sig ind i historien som den mest markante af alle Italiens præsidenter siden 1945 og foredraget vil kort omtale hans indsats og betydning. Men hovedfokus vil være på spørgsmålet om, hvem der skal efterfølge ham: de formelle regler og den politiske magtkamp, der nu for alvor vil udfolde sig mellem de politiske hovedaktører.

Bernhard Hagen er cand. mag. Historie, italiensk, samfundsfag. – Lektor emeritus fra Aarhus Katedralskole.

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser på blot på anfordring gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
* Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

Bernhard Hagen er en stor kender af Italien og beskæftiger sig indgående med at studere og kommentere det interessante, italienske politiske system. Da han samtidig er en levende og meget engageret fortæller, venter der tilhørerne en rigtig god aften.

 Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin.