Onsdag, den 17. januar. Foredrag ved Sisse Tanderup: Italiensk design

Onsdag, den 17. januar, kl. 19.00      

Foredrag ved Sisse Tanderup

Italiensk design

Dante Sydøst indbyder til efterårets første foredrag ved Sisse Tanderup, Designskolen Kolding.

Sted: Rosborg Gymnasium, Vestre Engvej 61, 7100 Vejle.

Kort: Se dette LINK

 

At give erindringen form inden for italiensk design

Erindringsmotivet er et grundlæggende tema i italiensk design. Erindring kan ses som en måde at forstå sig selv og sin egen omverden på i fortid, nutid og fremtid.

Unge designere tager gerne udgangspunkt i erindringsmotivet, og italienske designere, specielt gruppen omkring Alessis design, arbejder bevidst i deres design med erindringstemaet, hvilket også tydeligt fremgår af Alessis program for design. Fem af Alessis designere, Aldo Rossi, Alessandro Mendini, Massimiliano Fuksas, Robert Venturi og Paolo Portoghesi er i deres design på en original måde inspireret af Marcel Prousts På Sporet efter den tabte tid. Denne inspiration manifesterer sig konkret i, at disse designere lader sig inspirere af historiske former fra Rom, lige fra etruskiske smykker til Michelangelos Capitolplads, når de designer alt fra kaffestel til smykker.

Sisse Tanderup glæder sig til at tage os med på en rejse i den italienske designkultur, hvor fortiden og nutiden smelter sammen.

Sisse Tanderup

underviser i Designhistorie på Designskolen Kolding, Ekstern lektor på SDU, Censor Arkitektskolen i Århus, Designskolen Kolding. Hun har været arrangør af en række internationale seminarer om design.

——–

Medlemmer af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang til foredraget og skal ikke forhåndstilmelde sig, men forevise gyldigt medlemskort.

Gæster (ikke- medlemmer) kan købe adgangsbillet til 100 kr. via dette LINK.

(Måske ville det være en god idé at spare de 100 kroner og i stedet melde sig ind i foreningen – og samtidig få adgang til en række arrangementer hvert år. Se under INDMELDELSE Dante Sydøst).

 

I pausen byder Dante på et glas vin og mulighed for at snakke med Sisse Tanderup.

 

Dante Sydøst tovholdere i forbindelse med dette arrangement:

Hanne Nielsen, [email protected]  tlf.28 76 06 73

Allan Lyhne, [email protected] tlf.91 56 25 54