Mandag den 26. februar: Nils Arne Sørensen: ” Mussolini, fascismen og Rom”.

 HUSK gyldigt medlemskort eller adgangsbillet*

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer til et foredrag på dansk ved Nils Arne Sørensen (professor i moderne europæisk historie ved SDU).

‘Mussolini, fascismen og Rom’

Mandag den 26.februar kl. 19.30:

Århus Universitet,

I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

Mussolini, fascismen og Rom

Nils Arne Sørensen vil denne aften fortælle om, hvordan Mussolini og fascismen har sat sit præg på Rom. I 1924 fremlagde fascisternes leder og Italiens statsminister, Benito Mussolini, sine visioner for, hvordan hans styre ville forandre Rom. Byens storslåede historiske arv skulle gøres mere synlig, men Rom skulle også gøres til en moderne by, der var en passende hovedstad for det fascistiske styre, der betegnede sig selv som både revolutionært og moderne. I de følgende 19 år lod Mussolini og fascisterne handling følge ord: Roms historiske centrum blev forandret; der skød nye boligkvarterer op uden for de gamle romerske bymure, og i store sportsanlæg og i udstillingsbyen, EUR, syd for Rom fik fascisternes mulighed for at fremstille deres visioner om et nyt, moderne samfund i ren form. Foredraget fortæller denne historie og viser, hvordan fascismens aftryk fortsat er meget synligt i Rom i dag – og det kommer også med bud på, hvordan det kan være.

 

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser på blot på anfordring gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
* Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

.

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Nils Arne Sørensen og med de øvrige medlemmer.