Onsdag den 15. marts. Martin Guldberg: “Italiensk Opera”

 HUSK gyldigt medlemskort eller adgangsbillet*

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer til et foredrag på dansk ved Martin Guldberg:

“Italiensk opera, fra Rossini til Puccini”

 

Onsdag den 15. marts kl. 19.30:

Århus Universitet,

I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK

Operagenren blev skabt i Italien omkring år 1600, og italienerne synes at have haft en særlig kærlighed for denne form for musikteater lige siden. I nærværende foredrag vil vi belyse genrens opståen, men hovedfokus vil være på italiensk opera i 1800-tallet, hvor Rossini, Donizetti og Bellini i første halvdel prægede den såkaldte ”bel canto” periode, mens komponister som Verdi og Puccini i anden halvdel af 1800-tallet gav nye bud på genrens musikalske og dramatiske virkemidler.

Martin Guldberg er cand. phil. i musikvidenskab og herudover konservatorieuddannet klassisk sanger og sangpædagog. Han var fra 1999-2009 leder på Den Ny Opera, hvor han dels medvirkede som sanger i en række opsætninger, dels skrev en række musikdramatiske forestillinger for børn. Martin Guldberg er studielektor på Afdeling for Musikvidenskab, Aarhus Universitet, og han er tillige stadig aktiv som sanger.

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men foreviser på blot på anfordring gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
* Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer). 

.

Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og en hyggelig snak med Martin Guldberg og med de øvrige medlemmer.