Onsdag den 10. september. Aarhus – Foredrag ved Henning Galmar: Giotto – den store fornyer i europæisk kunst

 

Foreningen Società Dante Alighieri inviterer herved til et foredrag ved cand. mag. Henning Galmar :

Giotto – den store fornyer i europæisk kunst

Onsdag den 10. september, kl. 19.30

Århus Universitet,

NB: I de “gule bygninger”, i Nordøsthjørnet.

Bygning 1324, lokale 011

Se kort på dette LINK 

De fleste forbinder sikkert Giotto med Assisi, hvor man finder hans billedcyklus om Den hellige Frans. Nogle er måske også klar over, at der findes spændende Giottobilleder i Firenze. Faktisk findes hans hovedværk dog i Padova i det såkaldte Arenakapel eller Cappella degli Scrovegni, og det fremstår nu efter mange års restaureringsarbejde i fremragende stand.

Foredraget vil koncentrere sig om dette hans hovedværk, men vil også komme ind på andre af hans værker, og vi skal studere, hvordan hans teknik og komposition afviger radikalt fra den byzantinske kunst, som havde været dominerende i næsten 1000 år.

Nyere forskning har interesseret sig for, i hvor høj grad det er Giotto, der har ansvaret for, at kunsten helt ændrer karakter, eller om der kan være tale om inspiration fra det samtidige nybrud i kunsten, der kan spores længere mod øst i f. eks. Chorakirken i Konstantinopel.  Også denne diskussion vil blive behandlet.

                        

NB: Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

Medlemmerne af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men skal blot på anfordring fremvise gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.
Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen, og samtidig få adgang til 10-15 arrangementer).

 Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin.