24. september: Foredrag i VEJLE ved Sven Lundberg: “Kampen om Italien, 1799-1948”

Foreningen Società Dante Alighieri, ”Dante Syd” inviterer herved til et foredrag ved Sven Lundberg:

 

Kampen om Italien, 1799-1948

Onsdag den 24. september kl. 19.30

ROSBORG GYMNASIUM & HF

Lokale: Auditoriet

Adgang gennem Hovedindgangen

Vestre Engvej 61,

7100 Vejle

Kort se:  LINK

 

Sven Lundberg vil tage udgangspunkt i sin bog, Kampen om Italien:

Det er den dramatiske historie om udviklingen fra en række små, enevældige stater til et samlet Italien. Senere følger de store problemer med at få denne stat til at fungere. Bogens beretning slutter i 1948. Her indføres republikken som et resultat af opgøret med fascismen. Men der trækkes en linje op til nutidens Italien, hvor især fascismens indflydelse stadig optager sindene.

Det er første gang på dansk, at der er lagt vægt på den brede, kritiske fortælling om de ca. 150 år i Italiens historie. Der behandles en række væsentlige problemer, især: Uenigheden om, hvordan denne nye stat skulle udformes. Hvem fik mest udbytte af den nye stat? Og hvorfor lykkedes det for fascisterne på forholdsvis kort tid at overtage magten i Italien?

Foredraget foregår ved hjælp af powerpoint med en række illustrationer især fra bogen. De fleste er aldrig før vist i Danmark.

Sven Lundberg er uddannet historiker (cand.pæd), tidligere ekstern lektor på Danmarks Lærerhøjskole og samtidig folkeskolelærer. Han har udgivet en række bøger til undervisning og om lokalhistorie.

Medlemmerne af de forskellige afdelinger af Foreningen Società Dante Alighieri har gratis adgang og skal ikke forhåndstilmelde sig, men de viser på blot på forlangende gyldigt medlemskort; mens ikke-medlemmer og gæster betaler kr. 100/person.

NB: Gæster og ikke-medlemmer skal tilmelde sig foredraget ved at købe adgangsbillet via dette LINK

(Måske ville det være en god idé spare de 100 kroner og i stedet at melde sig ind i foreningen – se under Indmeldelse , og samtidig få gratis adgang til 10-15 arrangementer).

 

Et god tilbud:

I forbindelse med foredraget kan bogen ’Kampen om Italien’ købes til fordelagtig pris

336 sider. Vejledende udsalgspris kr. 299,95
I forbindelse med  foredraget kan bogen købes til en hel speciel god pris: Kun kr 200,-

 Efter foredraget bydes som vanligt på et glas vin og mulighed for snak med foredragsholderen og med de øvrige medlemmer.

Download invitation med illustrative billeder i pdf-format ved at klikke på dette link:

Foredrag ‘Kampen om Italien’