Onsdag 9. august: Foredrag om ETRUSKERNE på Antikmuseet

I forbindelse med den “Italienske uge” inviteres Foreningens medlemmer og deltagerne i Den Italienske uge  til et foredrag ved mag.art Annette Rathje:

Himmelsk Vin og Jordisk Føde. Etruskernes banketter

Onsdag den 9. august på Antikmuseet,
Aarhus Universitet kl. 19.30
(Se kort: http://antikmuseet.au.dk/besoeg-museet/)

 

Etruskerne var kendte i antikken for at være levemænd og -kvinder. Dette foredrag vil belyse, hvor meget den nyere arkæologiske forskning har hjulpet os til at forstå, hvordan og hvad etruskerne spiste og drak. Banketternes betydning som værende status-givende og identitets-skabende understreges i en  tvær-historisk gennemgang af den etruskiske kultur fra de tidlige etruskere 900 f.v.t til de sidste århundreder før Kristi fødsel,  hvor de kommer under romersk herredømme.

Annette Rathje er mag.art og lektor emerita i klassisk arkæologi ved Københavns Universitet.

 

Foreningens medlemmer har som vanlig gratis adgang til foredraget, og de skal ikke forhåndstilmelde sig, men blot på anfordring vise gyldigt medlemskort. Også deltagerne i Den Italienske uge har gratis adgang, de skal heller ikke forhåndstilmelde sig, men fremviser blot deltagerbevis.

Gæster, ikke-medlemmer og andre interesserede er velkomne: De skal blot købe adgangsbillet kr. 100/person på dette LINK.

Gæster kan ikke betale ‘i døren’- men adgangsbillet obligatorisk købes  via ovenstående link, så længe der er pladser. Måske ville det være en god idé at spare de 100 kr. og i stedet melde sig ind i Foreningen og for i alt kun 200 kr./år få gratis adgang til 10-15 foredrag og aktiviteter.

I forbindelse med foredraget vil der være lejlighed til at besøge det smukke museum og den store Antik-samling.

 

Med venlige hilsner
Società Dante Alighieri
AARHUS