Ny bog på tilbud til medlemmerne: Historien om italiensk fodbold – både den gode, den onde og den grusomme.

Historien om italiensk fodbold – både den gode, den onde og den grusomme.

Foreningen Società Dante Aighieri  har fået et godt tilbud på den nye bog om CALCIO ITALIANO- ITALIENSK FODBOLD.

Tag med til fodbold i Italien, og mød lidenskaben og lidelserne, festlighederne og forfaldet, stjernerne og skurkene.

I bogen ”Calcio Italiano – kultur, politik og økonomi på banen” belyses det hvordan det italienske landshold gennem tiden har afspejlet italiensk historie og italiensk kultur. Fra Mussolini til Berlusconi, fra mafialignende børstemetoder til ypperligt skønspil.

Bogen er den første af sin slags på dansk om Italien og italiensk fodbold, og den illustrerer hvor svært det er at finde ud af hvor fodboldbanen slutter og samfundet begynder i Italien. I Italien er fodbold ikke bare et spil på en græsplæne, og derfor er dette ikke blot en bog om fodbold. Italien har det hele: Skønhed, elegance, drama, intriger, skandaler og magtsyge mænd. Man genfinder det hele i italiensk fodbold – og i denne bog!

Bogen kommer rundt om det hele: Mussolini og hans fascistiske kumpaner, Berlusconi og hans tv-piger, de kuleskøre og koleriske klubpræsidenter, korruptionen, legetøjsspillet der går ud på at tæve en fodbolddommer og Camorraens Napoli – byen hvor gadeluderne reklamerer med at de skam er ægte kvinder og ikke transvestitter, og hvor selv smuglerne kan finde på at gå i strejke.

Med udgangspunkt i deres egne rejser til Milano, Torino, Rom og Napoli tager forfatterne læserne med på en uforglemmelig rejse gennem et sprogligt, politisk, kulturelt og geografisk splittet land hvor fodbold ofte er den største fælles referenceramme. Fodbold er et sprog alle forstår i Italien.

Og selvfølgelig er de her, alle de største stjerner og de bedste hold. Fra Giuseppe Meazza og Silvio Piola over Gianni Rivera og Giacinto Facchetti til Alessandro Del Piero og Paolo Maldini. Agnelli-familiens Juventus, Silvio Berlusconis  Milan, Diego Maradonas Napoli – og det legendariske Il Grande Torino, det måske bedste italienske klubhold nogensinde, som blev udslettet ved en flykatastrofe.

”Glæd Dem, kære læser, til de kommende sider. Her kommer De på en rejse gennem det fantastiske, forfærdelige og fascinerende Italien, et land i hvilket det er svært at se hvor samfundet slutter og fodboldspillet begynder. God læselyst!” – Fra bogens forord ved Troels Bager Thøgersen, chefredaktør på Tipsbladet.

Se et uddrag af bogen via dette LINK

Calcio Italiano
300 sider. Vejledende udsalgspris kr. 299,95
Foreningens medlemmer og andre interesserede kan købe bogen til kun kr 200,-   + porto

Gør således:

1) Send en e-mail til [email protected]

2) I EMNEFELTET skrives: Calcio

3) Nede i selve mailen anføres ønsket antal bøger samt navn og adresse på bestiller og om den ønskes tilsendt.

Bogen betales ved afhentning eller via det vedlagte giorkort, hvis den skal fremsendes med PostDanmark.

Om forfatterne:
Mikael Sørensen er Master of Arts in Corporate Communication fra Aarhus Universitet og arbejder til daglig med PR og kommunikation. Han har været interesseret i italiensk fodbold siden han i 1993 så A.C. Milan tabe Champions League-finalen mod Marseille. Siden har han blandt andet stiftet Støvlelandet.dk og skrevet diverse blogindlæg for blandt andre Tipsbladet. Mikaels store passion er økonomien omkring fodboldspillet og de skjulte, men alligevel vigtige, processer og beslutninger der har indflydelse på resultaterne på banen.

Jesper Ralbjerg har fulgt italiensk fodbold siden 1989, bl.a. på mere end 25 rejser til Italien. Har tidligere skrevet om italiensk fodbold til bladet FUTBOL, og skriver blogindlæg om italiensk fodbold på www.tipsbladet.dk. Har studeret italiensk på Studieskolen for at kunne læse om fodbold i Italiens største avis, La Gazzetta dello Sport. Jesper Ralbjerg har tidligere skrevet bogen ”Tyve Tinder i Tour de France”